„Visi stovėkite vietoje, kas su vaikais, atsigulkite ant žemės. Ir pradėjo šaudyti“. Liudininkai paskelbė, kas įvyko Brianske ir ką paskelbė Putinas  ()

Kitą dieną po „ukrainiečių diversantų“ pasirodymo Briansko srityje Putinas apkaltino juos apšaudžius automobilį su jame buvusiais vaikais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai parodė istoriją apie berniuką Fiodorą, kurį, anot Putino, „sušaudė“ diversantai Briansko srityje.

Iš pradžių žurnalistas pasakojo, kad pirmiausia automobilis buvo sustabdytas, po to vairuotojas žuvo. Tačiau ginkluoti vyrai vaikų nelietė, o liepė bėgti ir slėptis. Netrukus pasakojime žodis atitenka vaikams, kurie noriai patvirtino šią versiją, rašo „Agenstvo. Novosti“.

„Prasidėjo šaudymas, mašina sustojo, atsidarė durys, išlipome, mums pasakė: „Bėkite už namų“, – sakė Fiodoras.

Jis teigia, kad su dviem mergaitėmis per mišką nubėgo į kitą kaimą. Būtent tada jis pastebėjo sužeidimus.

Viena iš mergaičių, buvusi „sušaudytame“ automobilyje, taip pat pasakojo, kad vienas iš priešais automobilį pasirodžiusių nepažįstamų suaugusiųjų liepė joms bėgti.

Kaimų, kuriuose pasirodė „diversantai“, gyventojai propagandistams pasakojo, kad juos labai išgąsdino kariškiai. Tačiau svetimi žmonės jiems nieko blogo nepadarė.

„Jie pradėjo šaukti: „Visi stovėkite vietoje. Ir jie pradėjo daug šaudyti į orą. Sakė: visi su vaikais gulkitės ant žemės“, – prisipažino kaimo gyventoja.

 

Kiti kaimo gyventojai teigia, kad „diversantai“ juos surišo ir šovė į jų automobilį, tačiau perspėjo, kad žmonių nelies. Taip ir buvo – niekas nenukentėjo.

Tačiau visi Briansko srities gyventojų žodžiai skiriasi nuo Putino versijos. Kalbėdamas apie „terorizmo aktą“, jis tvirtino, kad nepažįstami žmonės šaudė į civilius.

„Jie pamatė, kad tai civilinė transporto priemonė, matė, kad ten sėdi civiliai ir vaikai... Į juos atidengė ugnį“, – melavo Putinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(20)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: