„Jie yra bepročiai! Tai yra baisiausias ir pavojingiausias dalykas!“ Lukašenką ištiko panika, ką paskelbė JK  ()

Jungtinė Karalystė ketina Ukrainai perduoti sviedinius su nusodrinto urano šerdimi. Aleksandras Lukašenka priminė, kad Rusija prašo derybų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei prieš Rusijos karius bus panaudota amunicija su nusodrintu uranu, atsakymas bus baisus visai planetai, mano Aleksandras Lukašenka. Jis ragino nepalaikyti karo veiksmų Ukrainoje eskalavimo tendencijos, tačiau nenurodė, kas kaltas dėl karo. Jungtinės Karalystės noras tokią amuniciją perduoti Ukrainai Baltarusijos diktatoriui nepatiko.

„Jei jie yra bepročiai, tai jie duos impulsą šiam procesui. Tai yra baisiausias ir pavojingiausias dalykas. Todėl reikia šiek tiek atitolti nuo beprotybės“, - sakė nepripažintas Baltarusijos prezidentas.

Lukašenka užsiminė apie masinio naikinimo ginklų panaudojimą - tam gali ryžtis Rusija, kuri, pasak Lukašenkos, prašo derybų, nors ir puola Ukrainą. Anot jo, tokių sviedinių panaudojimo atveju Rusijos Federacija akimirksniu pateiks „siaubingą atsakymą“. Jis užsiminė apie masinio naikinimo ginklų naudojimą.

 

„Rusijoje yra ne tik nusodrintojo urano, jūs tai puikiai žinote“, – pridūrė Lukašenka.

Politikas taip pat teigė, kad šiuo atveju Rusijos Federacija Baltarusijai tiektų amuniciją su tikru uranu - tai yra, branduolinių ginklų.

(8)
(37)
(-29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: