[ŽT] Ekspertas perspėja, kas nutiks Lietuvai, jei Putinas ištesės žodį (Video)  (1)

Kremliaus diktatorius Vladimiras Putinas planuoja perduoti branduolinį ginklą ne tam, kad grasintų Vakarams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-29 [ŽT] Ekspertas perspėja, kas nutiks Lietuvai, jei Putinas ištesės žodį (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus diktatorius Vladimiras Putinas planuoja perduoti branduolinį ginklą ne tam, kad grasintų Vakarams, o smogtų Lietuvai ir Lenkijai.

Apie tai užtikrintai pareiškė istorikas Jurijus Felštinskis, pažymėdamas, kad NATO atsakas tuomet būtų visiškas, Baltarusijos, kaip valstybės, sunaikinimas.

„Galima grasinti branduoliniais ginklais iš Rusijos. Ir Rusija gana nuosekliai ir reguliariai tai vykdo. Bet norint grasinti Vakarams ar Europai branduoliniais ginklais, nebūtina jų perduoti Baltarusijai. Jie perkeliami vienu atveju – norint įvykdyti branduolinį smūgį. Su absoliučia atsakomybe pareiškiu, kad ne vėliau kaip iki šių metų rugsėjo, iš Baltarusijos bus suduoti branduoliniai smūgiai prieš Lietuvą ir Lenkiją, jeigu Vakarai nesiims prevencinių veiksmų šia kryptimi“, – sakė jis. 

Felštinskio teigimu, vienintelė priežastis, kodėl Putinas neaneksuoja Baltarusijos, yra ketinimas panaudoti ją kaip trampliną branduoliniam smūgiui.

 

„Jei buvo kokios nors raudonos linijos, kurių Putinas neturėjo peržengti arba kurių peržengimas reiškė tiesiog katastrofiškas pasekmes Europai, tai šią raudoną liniją Putinas jau peržengė“, – pažymėjo istorikas.

Jis įsitikinęs, kad reaguojant į Baltarusijos branduolinį smūgį, ji bus tiesiog sunaikinta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(61)
(-47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)