Tokio kito pasaulyje nėra – Turkijos „Marlin“ pirmą kartą paleido sparnuotąją raketą KUZGUN (Video)  ()

Visų pirma sukurtas elektroniniam karui, „Marlin“ dabar taip pat gali šaudyti valdomomis raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos armija pirmą kartą paleido sparnuotąją raketą iš karinio jūrų laivyno drono „Marlin“. Tai socialiniame tinkle „Twitter“ kovo 28 dieną paskelbė šalies gynybos pramonės departamento vadovas Ismailas Demiras.

Pareigūnas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip bepilotis „Marlin“ kateris įplaukia į jūrą per karines pratybas. Atsidūręs tam tikroje padėtyje, jis paleido raketą KUZGUN iš specialaus įrenginio, kuris buvo sumontuotas laivagalyje.

„Mes ir toliau plečiame savo nepilotuojamų jūrų transporto priemonių galimybes. Šaudant kietojo kuro sparnuotąją raketą KUZGUN pirmą kartą iš „Marlin“ buvo paleista valdomoji amunicija. Ketiname pasiekti naują lygį šioje srityje", - sakė Ismailas Demiras.

Anksčiau Ismailas Demiras pranešė, kad „Marlin“ yra vienintelis pasaulyje karinio jūrų laivyno dronas, turintis elektroninio karo galimybes. Jis buvo sukurtas didžiausios Turkijos gynybos bendrovės „Aselsan“ ir privačios laivų statyklos „Sefine“ pastangomis.

 

15 m ilgio nepilotuojamas kateris „Marlin“ skirtas koviniams veiksmams jūroje, gali atakuoti priešus tiek paviršiuje, tiek po vandeniu. Turkijos kariuomenė planuoja naudoti „Marlin“ jūrų operacijose, vykdydama puolimo ar gynybos misijas atviroje jūroje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()