[ŽT] O čia tai bent: Serbija pasiuntė pagalbą į Ukrainą (Foto)  ()

Serbijos vyriausybė parėmė Ukrainos energetikos sektorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Serbijos vyriausybė, remiama ES, išsiuntė į Ukrainą keturis sunkvežimius su elektros įranga, kad paremtų Ukrainos energetikos sektorių.

Apie tai pranešė ES delegacija Serbijoje, rašo „Evropejskaja Pravda“.

Kovo 28 dieną sunkvežimiai su pagalba išvyko į Rumuniją, iš kur vyks į Ukrainą. Įrangą finansavo Serbija, o transportą suteikė ES. Pagalbos išsiuntimo ceremonijoje dalyvavo Serbijos premjerė Ana Brnabič, Ukrainos ambasadorius Volodymyras Tolkačas ir ES delegacijos Serbijoje vadovas Emanuelis Jofre.

„Sunkvežimiuose yra 19 skirtingų elektroninių prietaisų rūšių, elektros infrastruktūros dalių, kuriomis Serbija nusprendė pasidalinti su Ukrainos žmonėmis. Rusijos agresija prieš Ukrainą sukėlė daug problemų, ir šiandien daugiau nei 17 mln. ukrainiečių reikia tam tikros formos pagalbos“, – sakė ES delegacijos Serbijoje vadovas Emanuelis Jofre.

„Serbija išreiškia savo solidarumą su Ukrainos gyventojais ir smerkia visus išpuolius prieš civilius gyventojus ir objektus šioje šalyje bei bet kokį jėgos panaudojimą, prieštaraujantį tarptautinei teisei“, – sakė Serbijos premjerė Ana Brnabič.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)

Komentarai ()