Rusija imsis visos Eurazijos - skelbiama, kokį dokumentą pasirašė Putinas  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad Maskva planuoja paversti Euraziją „taikos“ erdve visame žemyne, o Vakarai turi priimti „daugiapolę tikrovę“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-01 Rusija imsis visos Eurazijos - skelbiama, kokį dokumentą pasirašė Putinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 31 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė dekretą, kuriuo patvirtino naują Rusijos užsienio politikos koncepciją. Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė per „Telegram“.

„Pagrindinis Rusijos projektas XXI amžiuje – paversti Euraziją vieninga žemyno erdve, kurioje vyrautų taika, stabilumas, tarpusavio pasitikėjimas, plėtra ir klestėjimas“, - sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Be to, Koncepcijos tekste teigiama, kad Rusija yra unikali šalis-civilizacija, vienas iš suverenių pasaulio raidos centrų, kuriam esą tenka išskirtinis vaidmuo palaikant „pasaulinę jėgų pusiausvyrą“.

Rusija esą nelaiko savęs Vakarų priešu, bet ketina priešintis „JAV pasaulinei hegemonijai“. Kita vertus, Vakarai turi pripažinti „daugiapolę tikrovę“.

Be to, dokumente teigiama, kad Rusija esą siekia užtikrinti „visų valstybių saugumą, remdamasi abipusiškumo principu“. Rusija taip pat ketina kovoti su rusofobija užsienyje ir saugoti rusų kalbą bei kultūrą.

 

„Ypač svarbus Rusijai yra visapusiškas ryšių gilinimas ir koordinavimas su draugiškais suverenaus pasaulio galios centrais – Kinija ir Indija“, - teigė ministerija.

Rusijos užsienio reikalų ministerija taip pat pareiškė, kad Maskva nori stiprinti draugiškus santykius su islamo civilizacija ir gilinti ryšius su Afrika ir Lotynų Amerika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(54)
(-53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: