80 milijonų dolerių – Ukraina užsakė monstrinius kovinius modulius: kas tai per žvėrys? (Video)  ()

Pagal 80 milijonų dolerių vertės sutartį, Australijos „Electro Optic Systems“ turi pagaminti 100 kovinių modulių su pažangia ugnies valdymo sistema ir galingu ginklų rinkiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina vis aktyviau užsako naujus ginklus, nepasitikėdama vien sąjungininkų pagalba. Visų pirma, Australijos bendrovė „Electro Optic Systems“ paskelbė pasirašiusi preliminarią sutartį su Ukrainos „SpetsTechnoExport“ dėl 100 kovinių modulių, kurių vertė 80 milijonų JAV dolerių, gamybos ir tiekimo.

Šis užsakymas turėtų būti įvykdytas per 2023-2024 metus, jei artimiausiomis savaitėmis Australijos įmonė atliks sėkmingus demonstracinius bandymus ir atliks kitas procedūras, įprastas gynybos sutarčių vykdymui.

Tikslus kovinio modulio pavadinimas nenurodomas, tik teigiama, kad tai sunkiųjų nuotolinių ginklų sistemos. „Electro Optic Systems“ gaminių kataloge iš viso yra keturi koviniai moduliai ir vienas bokštelis, tačiau tik vienas iš jų pažymėtas „sunkusis“ – R800S.

Kliento sprendimu R800S komplektuojamas su 30 mm „Bushmaster“ Mk44S automatiniu pabūklu, kulkosvaidžiu ir „Javelin“ viename paleidimo įrenginyje. Arba 30 mm „Bushmaster“ pabūklą M230LF, M2 0,50 kaibro sunkųjį kulkosvaidį ir 7,62 mm M134 ir dvigubai daugiau „Javelin“, „Spike“ arba TOW (taip pat galima rinktis su dviem Stinger arba „Raytheon Talon“ valdomomis raketomis).

 

Taip pat klientas gali rinktis versiją ne tik su dienine ir termovizine kamera bei lazeriniu tolimačiu, bet ir su vado panorama. Modulis išsiskiria sudėtinga skaitmenine gaisro valdymo sistema su automatiniu taikinio parinkimu, automatiniu sekimu, laiko ir klaidų skaičiavimais pagal atmosferos sąlygas, įskaitant šaudymą judant. Tuo pačiu metu kovinio modulio svoris be papildomų šarvų yra tik 800 kg.

 

Bokštelis pavadintas T2000, tai produktas, kuris siūlomas montuoti pėstininkų kovos mašinose „Redback AS21“: korėjietiško K21 versija, kuri yra viena iš dviejų kandidatų į naują Australijos ginkluotųjų pajėgų transporto priemonę, konkuruojančią su KF-41 „Lynx“.

Tuo pačiu metu populiariausias „Electro Optic Systems“ kovinis modulis yra R400S Mk2, kuris dažnai montuojamas šarvuotose transporto priemonėse, ypač JLTV ir „Bushmaster“. O šį kovinį modulį gerai žino Ukrainos kariškiai, kurie jį naudoja su automatiniu granatsvaidžiu Mk19 ir 7,62 mm kulkosvaidžiu.

Nors net R400S Mk2 palaiko net M134D „Minigun“ ir ATGM montavimą. Lengvoms šarvuotoms mašinoms taip pat siūlomas R600 su 30 mm „Bushmaster“ pabūklu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()