Paviešintas monstriškas Ukrainos kovos dalinys, kuris Rusijos taikinius traiško kaip uodus (Video)  ()

Ukrainos karinė valdžia šeštadienį (balandžio 1 d.) spaudai atskleidė, jų teigimu, vieną efektyviausių karinių dalinių, kuriems pavesta numušti Rusijos bepiločius orlaivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos pajėgos naudoja greitojo reagavimo grupes, ginkluotas visureigiais su kulkosvaidžiais ir nuo peties valdomais granatsvaidžiais.

Grupės po keturis kareivius dirba pagal įtemptą grafiką, paprastai jos būna įspėjamos likus tik 15 minučių, iki kol dronai pasirodys.

Dima, greitojo reagavimo komandos vairuotojas, kuris saugumo sumetimais savo pavardės nenurodė, sakė, kad komandos sėkmės raktas yra jos ryšys: „tai vienybė, mes dirbame kaip vienas ir efektyviai atliekame savo užduotis ir misijas“.

Laikui bėgant komandos sukaupė žvalgybos informaciją apie įprastus bepiločių orlaivių skrydžio maršrutus ir rado strategines stovėjimo vietas, iš kurių joms atsiveria geriausias dangaus vaizdas.

Jungtinių pajėgų vadas generolas leitenantas Serhijus Najevas sakė, kad šiuo metu komandoms pavyksta numušti Irano dronus 80 proc. efektyvumu.

„Per paskutinę dronų atakų prieš Kijevą bangą šio konkretaus tipo kulkosvaidžiais mums pavyko juos numušti“, – sakė Najevas.

 

Šis bepiločių orlaivių numušimo būdas buvo toks sėkmingas, kad Najevas sakė, kad tikisi, kad netrukus bus pristatyta daugiau įrangos, kad programą būtų galima išplėsti.

Prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai į Ukrainą ir šalims partnerėms dar nespėjus aprūpinti besiginančių karių moderniais ginklais, komandos naudojo Antrojo pasaulinio karo laikų kulkosvaidžius, kuriuos armija dar turėjo sandėlyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(1)
(64)

Komentarai ()