Rusijai būtų šakės: JAV gali aktyvuoti „planą B“  ()

2023 metų balandį Rusija gavo teisę pirmininkauti JT Saugumo Tarybai. Simboliškai tai nemalonu, bet tai neturi didelės reikšmės, nes tai dabar iš tikrųjų yra nesprendžiantis organas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politikos strategas Michailas Šeitelmanas.

Jis mano, kad nepaisant to, jog iki šiol pasaulio bendruomenė nebuvo pasiruošusi eskalacijai, gali būti tam tikrų veiksnių, kurie tai paskatins.

Šeitelmanas pažymėjo, kad niekas neturi įrankių, kurie užkirstų kelią Rusijai balandžio mėnesį pirmininkauti JT Saugumo Tarybai.

„Visi supranta, kas yra JT, visi supranta jos trūkumus. Visus Ukrainai palankius sprendimus priėmė ne Saugumo Taryba, o Generalinė Asamblėja. Šiandien tai yra darbo organas, o Saugumo Taryba yra organas, kuris šiandien iš esmės neveikia“, – pabrėžė Šeitelmanas.

Eksperto teigimu, niekas neketina išvaikyti Saugumo Tarybos ir iš to bus mažai naudos. Tačiau gaila, kad nariai vis dar nepasirengę eskaluoti ir stoti į karą Ukrainos pusėje.

Man atrodo, kad „The Wall Street Journal“ žurnalisto areštas gali paskatinti Ameriką rimtai pažiūrėti į šią situaciją, rimtai taikyti planą B“, – pabrėžė politikos strategas.

 

 

Jis pridūrė, kad planas „A“ – sustabdyti Rusiją ir užkirsti kelią Ukrainos okupacijai, o planas „B“ – sunaikinti Rusiją.

Be to, tai, kad dabar visi žurnalistai ir žiniasklaida ragina išvaryti iš Amerikos visus rusus, įskaitant ambasadorių, yra svarbus žingsnis. Juk tokie amerikietiški leidiniai daro didelę įtaką politikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(1)
(110)

Komentarai ()