„Visuomenė toleruos lengviau“. Rusija sugalvojo, kaip galima pradėti dideles skerdynes  ()

Jungtinės Karalystės žvalgybos teigimu, dideli nuostoliai privačiose karinėse kompanijose Rusijos visuomenei neatrodo tokie skaudūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius ieško būdų, kaip Jevgenijaus Prigožino „Wagner“ pakeisti alternatyviomis privačiomis karinėmis įmonėmis, teigia Jungtinės Karalystės žvalgyba.

Teigiama, kad Rusija siekia remti ir plėtoti alternatyvias karines kompanijas, kuriomis planuoja pakeisti „Wagner“. Tai siejama su priešiškumu tarp Rusijos gynybos ministerijos ir „Wagner“ kūrėjo Jevgenijaus Prigožino. Rusijos karinė-politinė vadovybė siekia sukurti keletą „Wagner“ analogų, kuriuos Rusijos gynybos ministerijai būtų lengviau kontroliuoti.

Pasak britų žvalgybos, šiuo metu nei viena kompanija negali prilyginti „Wagner“ dydžiu ir kovine galia. Kremlius mato „Wagner“ naudą, nes samdiniai yra efektyvesni ir labiau motyvuoti nei reguliarioji Rusijos kariuomenė.

 

„Rusijos vadovybė tikriausiai mano, kad didelius nuostolius privačių karinių kompanijų gretose Rusijos visuomenė toleruos lengviau nei reguliariosios armijos nuostolius“, – sakoma ataskaitoje.

(14)
(20)
(-6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: