„Reuters“ sužinojo, ką slapta daro Ukraina: jau paruošta itin motyvuotų 40 000 karių, bus galinga operacija  ()

Ukraina kontrpuolimui rengia 40 000 karių, rašo „Reuters“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ sužinojo, ką slapta daro Ukraina: jau paruošta itin motyvuotų 40 000 karių, bus galinga operacija.

Ukrainos kariuomenė puolimui Rusijos okupuotose teritorijose paruošė 8 dalinius, kuriuose iš viso yra 40 000 karių.

Agentūros teigimu, dalinius sudaro motyvuoti savanoriai, kurie buvo iškviesti kaip „agresyvios kampanijos“, skirtos kovotojų verbavimui socialinėje žiniasklaidoje ir skelbimų lentose, dalis.

Ukrainos puolimo brigadų verbavimo kampanija prasidėjo vasario pradžioje. Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad tarp naujokų buvo ir buvusių kariškių bei policijos pareigūnų, ir kovinės patirties neturinčių žmonių, įskaitant moterų.

Anot jo, buvę kariškiai gali būti apmokyti per du mėnesius, o neturintys patirties – per keturis. Klymenka taip pat tvirtina, kad Ukraina vis dar turi mobilizacijos potencialą.

Vienetai, kuriuose verbuojami naujokai, yra Азов, Стальная граница, Ураган, Спартанец, Червона Калина, Рубеж, Ярость ir Кара Даг. Juos kontroliuoja Ukrainos vidaus reikalų ministerija.

„Plieno sienai“ (Стальная граница) vadovauja Valerijus Paditelis, vadovavęs Ukrainos pasienio pajėgoms, praėjusį pavasarį dalyvavusioms Mariupolio gynyboje. Paditelis buvo paimtas į nelaisvę Rusijai perėmus „Azovstal“ gamyklą, jis buvo paleistas praėjusių metų rugsėjį pasikeitus belaisviais. Paditelis pažymi nežinantis, kada ir kur prasidės Ukrainos kontrpuolimas.

 

„Reuters“ rašo, kad Kyjivas planuoja pasitelkti motyvuotus savanorius per kontrpuolimą, kuris turėtų prasidėti artimiausiomis savaitėmis ar mėnesiais. Nesėkmingas bandymas grąžinti Rusijos užgrobtą teritoriją gali paveikti pagrindinių Ukrainos Vakarų partnerių poziciją ir priversti juos stumti Kyjivą į derybas su Maskva, pažymi agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: