[ŽT] Rimtas įspėjimas Prigožinui: Rusijoje prasideda susidorojimai (video)  ()

Propagandisto Vladleno Tatarskio nužudymas buvo įspėjimas „Wagner“ vadovui Jevgenijui Prigožinui, mano Rusijos opozicijos lyderis Igoris Jakovenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos deputatas Igoris Jakovenko kalbėjo apie rimtus susidorojimus Rusijoje. Tai prieštarauja oficialiai RF tyrimo institucijų versijai.

„J. Prigožinas įsivėlė į labai sunkų konfliktą su Rusijos Federacijos Gynybos ministerija ir Generaliniu štabu. Vienas iš šio konflikto dirigentų, nušvietėjų buvo Vladlenas Tatarskis.

Jis visais atžvilgiais palaikė J. Prigožiną ir taip pat labai aršiai kritikavo Gynybos ministeriją ir Generalinį štabą, reikalavo pakeisti S. Šoigu“, – interviu Aleksejui Gomonui metu aiškino I. Jakovenko.

Šiandien J. Prigožinas susiduria su išlikimo klausimu, pabrėžė ekspertas. Rusijos slaptosios tarnybos aiškiai laikosi vyriausybės politikos, tačiau jo likviduoti negalėjo, nes jis vis dar yra V. Putiną remiantis asmuo. Tačiau pats V. Putinas užima vienodai neutralią poziciją, pažymėjo I. Jakovenko

„V. Putinas nėra nei šis, nei tas. Jis akivaizdžiai nusileidžia ir Ivanui Rūsčiajam, ir A. Hitleriui“, – sakė ekspertas. Dėl mažo jo asmenybės masto Kremliaus diktatorius negali apsispręsti, į kurią pusę stoti, todėl bando nuo šios problemos atitolti. Tam tikru mastu V. Putinas suvaldė J. Prigožiną, atimdamas iš jo galimybę verbuoti nuteistuosius į savo karinę struktūrą, bet neleido jo likviduoti. V. Putinas galvoja, kaip jį pakeisti.  

 

Tačiau J. Prigožinas kaunasi turėdamas geriausius RF kovinius dalinius ir, matyt, šiuo atžvilgiu nėra kam jį pakeisti“, – aiškino I. Jakovenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()