„Negalime nieko su tuo padaryti“. Skelbiama nauja Rusijos grėsmė  ()

Karinių oro pajėgų vadavietės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešėjas Jurijus Ignatas kalbėjo naują grėsmę Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos pradėjo gaminti sunkiąsias aviacines bombas būsimiems smūgiams prieš Ukrainą. Jos kelia ypatingą pavojų, sakė jis balandžio 8 d. transliuotame televizijos maratone.

Kalbame apie bombas, kurios sveria mažiausiai pusantros tonos ir kurių šiuo metu gynybos pajėgos negali numušti. Jos bus aprūpintos sparneliais, taip pat GPS navigacija, kaip ir dabar 500 kilogramų bombos. Būtent jas ne taip seniai per vizitą šiame objekte pademonstravo Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Pusantros tonos bombos jau dabar yra tris kartus galingesnės. Dar kartą pabrėžiu, kad mums reikia priemonių, galinčių joms pasipriešinti – tai „Patriot“, „Samp-t“ sistemos nuo žemės. O geriausia – modernūs F-16 ar kiti 4+ kartos lėktuvai, galintys pasipriešinti rusų aviacijai tolimajame artėjime“, - sakė Jurijus Ignatas.

 

Ukrainos ginkluotosios pajėgos kol kas negali numušti grėsmės, nes priešo pajėgos jas kol kas nebaudžiamai naudoja per atstumą.

„Reikia suprasti, kad tokios bombos smogia iš 50 su viršum kilometrų atstumo ir už mūšio linijos ar valstybės sienos. Todėl negalime nieko su tuo padaryti“, - aiškino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(34)
(-24)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: