„Esu labai susirūpinęs: viskas ant Trečiojo pasaulinio karo slenksčio“. Skelbiamas nerimą keliantis perspėjimas  (1)

„Ant Trečiojo pasaulinio karo slenksčio“, – Šusteris trumpai išanalizavo situaciją pasaulyje ir pateikė nerimą keliančią prognozę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nusipelnęs Ukrainos žurnalistas Savikas Šusteris, komentuodamas politinę situaciją pasaulyje, prisipažino, kad yra labai susirūpinęs dėl to, kas vyksta tarp JAV ir Kinijos.

„Šiandien JAV ir Kinijos santykiai yra labai įtempti. Taip pat yra didžiulė įtampa tarp Izraelio ir Irano, nes Iranas ruošiasi turėti branduolinį ginklą ir, žinoma, Izraelis nesėdės rankų sudėjęs. Turime ir Šiaurės Korėją, kuri visą laiką atlieka kažkokius bandymus. Manau, kad mes jau tuoj stosime į konfrontaciją tarp Vakarų ir diktatoriškų režimų“, – interviu sakė Savikas Šusteris.

Pasak žurnalisto, Xi Jinpingas mano, kad atėjo Vakarų saulėlydžio momentas.

„Ir visai įmanoma, kad šiandien iš tikrųjų gyvename baltojo žmogaus dominavimo nuosmukio epochoje (jei kalbame globaliai)“, – sakė Šusteris.

Ar tai pavirs į kažką panašaus į Trečiąjį pasaulinį karą, ar atsiras kažkas protingas, kas visa tai sustabdys, pasakyti neįmanoma.

 

„Tačiau problema ta, kad nėra nė vieno protingo, nes Putinas, Xi, Irano ir Šiaurės Korėjos diktatoriai kovoja už išlikimą. O Vakarai yra atvira sistema, kuri dažnai keičiasi ir kuriai visada kyla didelių grėsmių iš tokių diktatorių. Visa ši diktatoriška istorija man net šiek tiek primena Antrojo pasaulinio karo išvakares. Man tai kelia nerimą“, – prisipažino analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(18)
(-8)

Komentarai (1)