Būtų prasidėjęs karas su NATO: Rusija vos nenumušė britų lėktuvo  (2)

Incidentas įvyko 2022 metų rudenį prie Krymo krantų, kai Rusijos naikintuvai bandė perimti RC-135 „Rivet Joint“. Žurnalistų teigimu, lėktuvo numušimas galėjo lemti NATO įsitraukimą į karą prieš Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos oro pajėgos vos nenumušė virš Juodosios jūros patruliavusio britų žvalgybinio lėktuvo. Apie tai balandžio 9 d. pranešė „Washington Post“, remdamasis atskleistais slaptais Pentagono dokumentais.

Šis incidentas yra reikšmingesnis, nei buvo pranešta anksčiau, ir galėjo tiesiogiai įtraukti JAV ir jų NATO sąjungininkus į karą Ukrainoje, teigiama internete paviešintame įslaptintame JAV kariniame dokumente.

Tai įvyko 2022 metų rugsėjo 29 dieną netoli Krymo krantų. 2 Rusijos naikintuvai Su-27 tarptautinėje oro erdvėje virš Juodosios jūros perėmė britų RC-135, o vienas iš Rusijos lėktuvų paleido raketą, kuri praskrido arti britų lėktuvo. Apie tai taip pat pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministras Benas Wallace'as Bendruomenių rūmams. Tačiau viešai ministras raketos paleidimą aiškino kaip Rusijos Su-27 „techninį gedimą“.

JAV gynybos departamento atstovai atsisakė komentuoti nutekinto dokumento turinį.

Remiantis įslaptintu dokumentu, prancūzų ir britų orlaiviai vykdė pilotuojamus žvalgybinius skrydžius virš Juodosios jūros nuo rugsėjo 29 iki vasario 26 d., o amerikiečiai rėmėsi bepiločiais orlaiviais, įskaitant RQ-4 „Global Hawk“, RQ-170 „Sentinel“ ir MQ-9 „Reaper“. Kas mėnesį vykdavo po kelis tokius skrydžius, rašoma dokumente. JAV kariuomenės pareigūnai teigė reguliariai skelbiantys tokių skrydžių planus.

 

Pentagono atstovas brigados generolas Patrickas Ryderis praėjusį mėnesį sakė, kad svarbu, kad Juodoji jūra ir dangus virš jos būtų atviras visoms šalims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai (2)