„Tyla prieš audrą“ - JAV generolas skelbia, kas prasidės visai netrukus  ()

Buvusio JAV pajėgų Europoje vado Beno Hodgeso teigimu, rusai jau pradėjo iš sandėlių traukti 65 metų senumo karinę techniką ir ruoštis okupuotų teritorijų gynybai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos nebeturi puolimo potencialo, todėl ruošiasi gynybai, siekdamas išlaikyti okupuotas Ukrainos teritorijas. Tai interviu „Deutsche Welle“ pareiškė buvęs JAV pajėgų Europoje vadas generolas Benas Hodgesas. Pasak jo, dabar Ukrainos fronte stebima „tyla prieš audrą“.

„Ukrainiečiai sustabdė Rusiją. Rusija neturi jokių puolimo pajėgumų, nieko, su kuo galėtų pradėti naują puolimą. Ginklai, kuriuos jie dabar traukia iš saugyklų, yra maždaug mano amžiaus, o man netrukus sukaks 65 metai“, - sakė Hodgesas. Buvęs JAV pajėgų Europoje vadas teigia, kad rusai pereina prie gynybos bandydami išlaikyti laikinai okupuotas Ukrainos teritorijas.

Jis mano, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimas bus „profesionalus ir labai efektyvus“. „Manau, kad jo tikslas bus izoliuoti Krymą ir sudaryti sąlygas galutiniam Krymo išvadavimui šiais metais“, – sakė generolas. Pasak Hodgeso, ukrainiečiai gali deokupuoti Krymo pusiasalį iki rugpjūčio pabaigos, jei sąjungininkai aprūpins juos tiksliaisiais tolimojo nuotolio ginklais.

 

Hodgesas taip pat pakomentavo masinio Rusijos naikintuvų dislokavimo riziką, pažymėdamas, kad per visą karą Ukrainoje Rusijos oro pajėgos jam „nepadarė įspūdžio“.

(68)
(0)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: