Tai tiesiog žiauru: įsakė pagaminti ir perduoti Rusijai 40 000 raketų  ()

Žurnalistų teigimu, nutekintuose slaptuose Pentagono dokumentuose kalbama ir apie amunicijos tiekimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-11 Tai tiesiog žiauru: įsakė pagaminti ir perduoti Rusijai 40 000 raketų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Egipto prezidentas Abdel Fattah al-Sisi neseniai įsakė savo pavaldiniams pagaminti iki 40 000 raketų slaptam siuntimui į Rusiją. Tai rašo „The Washington Post“, remdamasi slaptaisiais Pentagono dokumentais, kurie neseniai buvo nutekinti.

Pasak žurnalistų, dokumente teigiama, kad Egipto prezidentas taip pat nurodė pareigūnams laikyti raketų gamybą ir siuntimą paslaptyje,kad būtų išvengta problemų su Vakarais“. Taip pat minimas sviedinių ir parako tiekimas Rusijos Federacijai.

Egipto diplomatas Ahmedas Abu Zeidas žurnalistams sakė, kad Egipto pozicija nuo pat pradžių buvo pagrįsta nesikišimu. Kairas nori išlaikyti atstumą nuo abiejų karo pusių, nors ir palaiko JT chartiją.

„Mes ir toliau raginame abi puses nutraukti karo veiksmus ir derybomis pasiekti politinį sprendimą“, – sakė jis.

 

 

Laikraštis rašo, kad Egiptas, kaip ir kiti Amerikos partneriai Artimuosiuose Rytuose, stengėsi likti nuošalyje nuo Vakarų šalių ir Rusijos konfrontacijos dėl jos invazijos į Ukrainą. Karas padidino prekių kainas visame pasaulyje ir padarė didelį spaudimą Egiptui, didžiausiam pasaulyje kviečių importuotojui, kuris pastaraisiais metais daugiau nei 80 % kviečių gauna iš Rusijos ir Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(44)
(-38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()