Ukraina ką tik atidėjo kontrpuolimą: „The Washington Post“ skelbia slaptą informaciją  ()

Leidinys rašo, kad užmojai dideli, Ukraina ketina atgauti savo teritorijas, todėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos nerizikavo, neturėdamos visų komponentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacija, anot laikraščio, buvo atidėta dėl oro sąlygų, lėto įrangos tiekimo ir neseniai „nutekėjusių“ Pentagono dokumentų apie dabartinę Ukrainos ginkluotųjų pajėgų būklę.

Ukraina buvo priversta atidėti pavasarinį atsakomąjį puolimą dėl amunicijos trūkumo ir blogų oro sąlygų. Apie tai balandžio 12 d. pranešė „The Washington Post“.

„Numatomas pavasario puolimas buvo pateiktas kaip lemiama galimybė Ukrainai atkovoti teritoriją. <...> Tačiau operacija buvo atidėta dėl oro sąlygų, lėto įrangos tiekimo ir amunicijos trūkumo“, – rašoma straipsnyje.

Kaip praneša „Washington Post“, vieno iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių, dislokuotų Bachmuto srityje, vadas pažymėjo, kad ukrainiečiai pastebėjo „neseniai mobilizuotus“ Rusijos karius, kurie, anot jo, „labai gerai stiprina savo pozicijas“. Vadas su šaukiniu „Metis“ pareiškė, kad nepaisant kai kurių atakų sėkmės, jo padalinys nebuvo pasiruošęs visapusiškam puolimui.

Taip pat, kaip pažymi laikraštis, „nutekinti“ slapti Pentagono dokumentai, kuriuose aprašoma Ukrainos kariuomenės būklė ir kontrpuolimo planai, neleidžia pradėti kontrpuolimo.

 

Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas pareiškė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas, kuriuo siekiama išlaisvinti rusų okupuotas teritorijas, gali prasidėti vasarą. Premjeras teigė, kad „slaptų Pentagono dokumentų“ nutekinimas nesutrukdys ukrainiečiams išlaisvinti savo žemes nuo okupantų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(3)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: