Putinas net negalvoja apie taiką: skelbiama, ką slapta daro Rusija  ()

Rusija tęsia slaptą mobilizaciją ir sugalvoja naujus būdus, kaip verbuoti piliečius į kariuomenę. Priešas pasiruošęs kariauti ilgą sekinantį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai per instruktažą pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Pagrindinio operatyvinio skyriaus viršininko pavaduotojas Oleksijus Gromovas, informuoja „RBC-Ukraine“.

„Greičiausiai Kremlius ir toliau vykdys slaptą gyventojų mobilizaciją. Tuo pat metu, siekdamas užkirsti kelią protestams, pirmiausia tankiai apgyvendintose vietovėse, V. Putino režimas vengia masinės centrinių regionų, pirmiausia Maskvos ir Sankt Peterburgo, mobilizacijos. Jis teikia pirmenybę žmonių verbavimui iš labiausiai depresinių vietovių“, – sakė O. Gromovas.

Rusai paskelbė kvietimo daugiau nei 400 000 žmonių, tarnausiančių pagal sutartis,  projektą. Taip pat į karo tarnybą planuojama pašaukti 147 tūkst. prievolininkų.

„Tačiau nepaisant pablogėjusios socialinės-demografinės ir ekonominės padėties Rusijos Federacijoje, taip pat agituojančių  federaliniais kanalais kampanijų, gyventojai jau žino apie padidėjusias galimybes grįžti namo negyviems ir nerodo noro sudaryti sutarčių su vadinamąja antrąja pasaulio armija“, – sakė Generalinio štabo atstovas.

O. Gromovo teigimu, Rusijos Federacijos kariniai komisarai pripažįsta sunkumus įgyvendinant sutartininkų plano projektą. Žinoma, kad per tris mėnesius Volgogrado srityje iš 7800 metams planuotų žmonių buvo parengti tik 134. Tai tik 7% ketvirčio poreikio. Saratovo srityje buvo pašaukta 270 iš 7600, tai yra 14 proc.

 

Tuo pat metu Kremlius ieško naujų būdų, kaip verbuoti rusus. Taigi antstoliams buvo įpareigota pateikti duomenis apie skolininkus, o teismams – paspartinti bylų nagrinėjimą, siekiant paskatinti pažeidėjus eiti į kariuomenę.

„Tam pačiam tikslui siūloma pritraukti užsienio piliečius – tadžikus, uzbekus ir kitų tautybių atstovus, kuriems yra taikomas išsiuntimas iš Rusijos Federacijos ir kurie vis dar laukia deportacijos, ypač tuos, kurie turi šeimas Rusijos Federacijoje“, – sakė O. Gromovas.

 

Jis pažymėjo, kad laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose tęsiasi aktyvus alternatyvių privačių grupuočių formavimas. Bet, pagal apskaičiavimus,  šios įmonės neturės tokio masto ir potencialo kaip „Wagner“.

„Apskritai nereikėtų nuvertinti Rusijos Federacijos mobilizacinių pajėgumų, turint omenyje didelius mobilizacinius išteklius, Rusija gali pilnai aprūpinti savo ginkluotąsias pajėgas ilgam sekinančiam karui vykdyti“, – pabrėžė karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(14)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: