Okupantai sugalvojo žiaurų būdą, kaip susprogdinti visą Chersoną: kas vyksta?  ()

Rusijos pajėgos stengiasi padaryti kuo didesnę žalą Chersono regionui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai papasakojo Ukrainos Pietų gynybos pajėgų atstovė Natalija Gumeniuk. Ji pažymėjo, kad rusai iš toliau atakuoja pramonės objektus ir ūkius, kurie yra užminuoti - taip stengiamasi sukelti didesnius sprogimus, kurie sukeltų didesnę žalą.

„Jie naudoja aviacijos bombas kaip psichologinę, teroristinę spaudimo priemonę, kai atakuoja tiesiog miesto sankryžą, kur didžiausia žala padaroma gyvenamiesiems pastatams“, – sakė Gumeniuk.

Ji pridūrė, kad Velykų išvakarėse (stačiatikių velykos vyko balandžio 16 dieną) okupantai suaktyvino apšaudymą. Būdingas atakų bruožas - smūgiai į socialinės infrastruktūros objektus. Pastarosiomis dienomis Chersono regione buvo apgadintos ligoninės, mokyklos, ūkiniai pastatai ir privatūs namai.

Gumeniuk teigimu, rusai nesiartina prie Ukrainos oro gynybos veikimo zonos ir naudoja valdomas sklendžiančias bombas. „Tokios bombos gali nusklęsti 50-70 km atstumą, todėl kenčia fronto linijos ir pasienio teritorijos. Ir mes apie tai perspėjome, nes nors mūsų atsakomosios oro gynybos priemonės gali būti veiksmingos, negalime taip kovoti su kiekviena bomba. Todėl geriausiu atsaku į tas grėsmes išlieka ėjimas į priedangas ir žmonių gyvybių išsaugojimas evakuacija iš tų rajonų“, – pabrėžė Gumeniuk.

(6)
(17)
(-11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: