Buvęs KGB darbuotojas atskleidė, kas iš tikro reikalavo karo su Ukraina: tai net ne Putinas ir ne Patruševas  ()

Tikrasis vadinamosios „specialiosios operacijos“, kaip rusai vadina karą prieš Ukrainą, vadovas nėra Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai televizijos kanalo „FREEDOM“ eteryje pareiškė buvęs SSRS KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos karininkas Sergejus Žirnovas.

Pasak jo, karą primygtinai siūlė „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas. Jis esą yra laikinai einantis Rusijos Federacijos prezidento pareigas, taip pat vadovaujantis „specialiajai karinei operacijai“ Ukrainos teritorijoje. Ten, fronto linijose, nė karto nematė generolo Gerasimovo, generolo Šoigu ar paties Putino. Viskam vadovauja būtent Prigožinas, sakė ekspertas.

Pasak jo, Prigožino veikla fronte transliuojama per jo kontroliuojamą federalinę naujienų agentūrą. Ekspertas pabrėžė, kad tai yra Rusijos įstatymų pažeidimas. Prigožinui tai atleidžiama, o tai rodo, kas yra valstybinę valdžią vykdantis asmuo. Prigožinas laimi informacinę ir fronto kovą, kurią Putinas perdavė klanams, mano Žirnovas.

 

Tuo pat metu „Wagner“ savininkas yra priklausomas nuo Rusijos gynybos ministerijos dėl ginklų tiekimo. Ir kai jis pralaimi dėl šovinių trūkumo, pradeda daryti skambius pareiškimus. Rusai jį palaiko, ir dėl to jis tampa pagrindiniu kandidatu į Rusijos vadovo postą po V. Putino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(63)
(-59)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: