Skamba visas pasaulis: Maskvoje nubaustas žurnalistas - skelbiama, kokia drakoniška bausmė jam skirta  ()

Maskvos teismas nuteisė Rusijos žurnalistą ir visuomenės veikėją Vladimirą Kara-Murzą už Rusijos karo prieš Ukrainą kritiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kara-Murza buvo apkaltintas pagal tris straipsnius: melagystėmis apie Rusijos kariuomenę, dalyvavimu „nepageidaujamoje“ organizacijoje ir išdavyste, praneša „Mediazona“. Po kalbos JAV, kritikuojančios Rusijos valdžią, jis buvo paskelbtas „užsienio agentu“. Dabar jis nuteistas kalėti 25 metus.

Teismo procesas vyko už uždarų durų. Savo kaltės žurnalistas nepripažino, o jo šalininkai paskelbė paskutinės jo kalbos tekstą: „Net ir šiandien, net mus supančioje tamsoje, net sėdėdamas šiame narve, myliu savo šalį ir tikiu savo žmonėmis. Tikiu, kad galime praeiti šiuo keliu“.

Į teismo salę buvo įleisti tik valstybinių institucijų darbuotojai, visi kiti – apie 50 žurnalistų, maždaug tiek pat stebėtojų, JAV diplomatinės atstovybės atstovai, taip pat Jungtinės Karalystės ir Kanados ambasadoriai – buvo išsiųsti į transliacijos salę.

 

Kaltinamojo advokatai teigė, kad per metus nuo Kara-Murzos suėmimo, jo sveikatos būklė smarkiai pablogėjo, tardymo izoliatoriuje jis prarado 22 kilogramus kūno svorio.

(6)
(20)
(-14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: