Nutekintuose JAV dokumentuose sensacija – skelbiama tiksli Ukrainos kontrpuolimo data  ()

Amerikos žvalgyba, anot žurnalistų, mano, kad Bachmuto netektis Kijevui bus „psichologinis smūgis“. Tačiau sąjungininkai įsitikinę, kad dabar visos gynybos pajėgų pastangos turėtų būti nukreiptos į pasirengimą didelio masto operacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutekintuose slaptuose JAV dokumentuose atskleista tikėtina didelio masto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo data. Apie tai pirmadienį, balandžio 17 d., pranešė „Newsweek“.

Amerikiečiai atidžiai stebi situaciją mūšio lauke Ukrainoje, ypač Bachmute. Ten rusai sutelkė savo pagrindines pajėgas, bandydami paimti miestą savo žinion. Kai kurie JAV dokumentų duomenys rodo, kad jis iš tiesų pamažu, bet palaipsniui pereina į okupantų rankas.

„Jo netektis bus psichologinis smūgis, tačiau miestas karui nėra gyvybiškai svarbus. JAV ir jų sąjungininkės žvelgia į ateitį, užsiėmusios Ukrainos rengimu pavasario kontrpuolimu, kuris, remiantis dokumentais, turėtų prasidėti balandžio pabaigoje“, – rašoma dokumente.

Publikacijoje nurodoma balandžio 30-oji, ji paremta ne tikrais faktais, o pasiklausytais telefoniniais pokalbiais.

 

Amerikiečių dokumentuose minimi ir rusų okupantų nuostoliai. Vien vasarį jie neteko 43 000 žmonių, o dar 180 000 buvo sunkiai sužeisti. Tai daug daugiau nei Rusijos Federacijos personalo skaičius pirmosiomis karo dienomis.

Taip pat nurodomi bendri Ukrainos nuostoliai. JAV žvalgybos duomenimis, per visą laiką ginkluotosios pajėgos neteko daugiau nei 130 000 žuvusių ar sužeistų žmonių. Tuo pačiu metu informacijos niekas nepatvirtino, o skelbti nuostolių skaičius turi teisę tik Generalinis štabas arba prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(20)
(-9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()