„Man nusiš&^%!“ - „Wagner“ smogikas prisipažino, kaip susprogdino duobę su 60 belaisvių  ()

„Wagner“ kariu prisistatęs Aleksejus Savičovas prisipažino susprogdinęs duobę, kurioje buvo ukrainiečių belaisvių ir rusų dezertyrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sulaikytas rusų karys Aleksejus Savičovas, kovojęs prieš Ukrainą „Wagner“ sudėtyje, prisipažino, kad 2023 metų sausio 19–20 dienomis susprogdino duobę su ukrainiečių karo belaisviais ir rusų dezertyrais. Kai kurie iš jų dar buvo gyvi.

Buvęs „Wagner“ karys pasakojo, kad sausį vadas davė jam įsakymą susprogdinti ir padegti duobę, kurioje buvo sugauti ukrainiečių belaisviai ir rusų dezertyrai. Ta 8 metrų ilgio duobė anksčiau buvo Ukrainos gynėjų priedanga Bachmute.

Savičovo teigimu, duobėje gulintys vyrai nerėkė, tačiau jis girdėjo alsavimą. Kiek ten buvo gyvų žmonių, jis nežino – 60 žmonių gulėjo krūvoje.

Man buvo įsakyta ateiti, susprogdinti ir padegti. Nežiūrėjau, kiek ten žmonių kvėpuoja, kiek ten yra gyvų. Tiesiog pamačiau saviškius, pranešiau vadui, o jis man pasakė, kad jie nebėra mūsiškiai. Aš tiesiog vykdžiau įsakymą <...> Padariau viską, ką reikėjo padaryti, viską susprogdinau ir padegiau“, – sakė Savičevas.

 

Egzekucijai Savičevas gavo 30 granatų ir kanistrą benzino. Anot „Wagner“ smogiko, jis mėtė vieną granatą po kitos - šį šiurpų veiksmą jis palygino su obuolių mėtymu. „Nežinau, ar jie buvo gyvi, ar ne, man nerūpėjo. Reikėjo greičiau įvykdyti įsakymą, kad galėčiau eiti ir sušilti. Nes lauke buvo labai labai šalta“, – skundėsi okupantas. Jis sakė, kad apipylė kūnus benzinu ir sudegino, tačiau pats to nebestebėjo - atlikęs darbą, pasišalino.

(5)
(49)
(-44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: