„Wagner“ lyderis greičiausiai susigrąžino Putino palankumą: analitikai įvardijo ženklus  ()

Ekspertai mano, kad Rusijos diktatorius remiasi privačiomis pajėgomis, nes reguliarioji kariuomenė negali susidoroti su iššūkiais Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas susigrąžino Rusijos prezidento Vladimiro Putino palankumą. Norėdami sustiprinti Bachmuto flangus, „Wagner“ samdiniai ruošia naujas brigadas.

Anot Karo studijų instituto (ISW) analitikų, Rusijos diktatoriaus palankumas Prigožinui grįžta dėl Rusijos kariuomenės nesugebėjimo įvykdyti žiemą iškeltų užduočių. Dabar „Wagner“ tikriausiai gauna lauktą pastiprinimą, amuniciją ir politinį pripažinimą.

Pranešama, kad „Wagner“ rengia iki trijų motorizuotų šaulių brigadų, kad sustiprintų flangus Bachmute. Prigožinas patvirtino, kad Rusijos desantininkai dirba su „Wagner“.

Pasak ekspertų, Prigožinas gali skatinti samdinių žiaurumus, kuriuos balandžio 17 dieną apibūdino buvę „Wagner“ samdiniai. „Tikėtina, kad toks įsišaknijęs smurtas darys vis didesnį poveikį Rusijos visuomenei, ypač po to, kai „Wagner“ kovotojai baigs darbą ir grįš į savo namus. Rusijos visuomenė turės dėti vis daugiau pastangų, kad susidorotų su žiaurumu, kaip norma“, – reziumavo analitikai. Jie spėja, kad tai turės įtakos kelioms rusų kartoms.

(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: