Ukrainos kariuomenė apsupo „Kadyrovcus“: ISW skelbia, kas nutiko  ()

„Kadyrovcai“ penkias dienas kovojo su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis Belogorovkos srityje, kai buvo apsupti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadas Ramzanas Kadyrovas išvakarėse teigė, kad čečėnų specialiosios pajėgos „Achmat“ tariamai buvo apsuptos Belogorovkos rajone.

Penkias dienas jie kovojo su ukrainiečiais, kol pavyko išsiveržti iš „katilo“. Karo studijų instituto (ISW) analitikai išanalizavo situaciją Luhansko srityje. Dieną anksčiau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad priešas bando kautis Dibrovos, Grigorovkos, Belogorovkos ir Spirnės srityse.  

Rusijos karo korespondentai patvirtino, kad V. Putino armija bandė atakuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Torskio ir Nevskio srityje. Be to, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko atkovoti kai kurias anksčiau prarastas pozicijas Belogorovkos rajone.

Šie duomenys patvirtina R. Kadyrovo žodžius, kad jo banditai buvo apsupti šioje vietovėje. Pulkininkas Serhijus Čerevatijus sakė, kad priešas naudoja daug sunkiųjų šarvuočių Kupjansko-Lymano kryptimi. Šiame fronto sektoriuje priešo pusėje kovoja daugiausia mobilizuotieji kariai. Žemėlapis.

 

Per dieną šiame fronto sektoriuje Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko pamušti tris tankus T-72, vieną BTR-80 ir BMP-2, transporto priemonę BREM-1 ir lėktuvą „Su-25“. Didžiosios Britanijos gynybos ministerija praneša, kad Luhansko srityje Rusijos kariai naudoja TOS-1A sistemą prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Rusijos tinklaraštininkai teigia, kad Kreminos apylinkėse kovoja BARS ir „Kaskad“ daliniai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(2)
(92)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: