[Nuomonė] Kontrpuolimo belaukiant: optimistinis, pesimistinis ir tarpinis scenarijai  ()

Ukrainos puolimas iš tikrųjų bus lemiamas šios kampanijos įvykis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos analitiko Aleksandras Kochetkovo nuomonė.

Karas yra nedeterminuotas. Tai reiškia, kad neįmanoma sudaryti formulės, pakeisti parametrų reikšmių ir gauti tikslaus rezultato.Tokie procesai yra tikimybiniai. Jų eigą lemia ekspertiniai vieno ar kito scenarijaus tikimybės vertinimai. Paprastai būna trys scenarijai: optimistinis, pesimistinis ir tarpinis (kartais vadinamas realistiniu, bet tai nėra visiškai teisinga).

Aš stengiuosi būti optimistiškas. Todėl manau, kad Ukrainai optimistinis scenarijus yra puolimas, visų priešo gynybos linijų pralaužimas ir Azovo jūros pasiekimas. Taip pat galimas išėjimas į Krymo sąsiaurį ir Donecko bei Luhansko apsupimas. Tačiau būtinai sėkmingą puolimą turi lydėti didelio skaičiaus priešo gyvosios jėgos (tūkstančių agresoriaus karių) sunaikinimas (paėmimas į nelaisvę) ir technikos (šimtų dalinių) nuginklavimas.

Šio scenarijaus tikimybę vertinu 40 proc.

Pesimistinis scenarijus yra toks, kai mūsų puolimas prasideda, bet nuslopsta, o tada priešas pereina į kontrpuolimą ir žengia giliau į Ukrainą nei dabar.

Manau, kad šio varianto tikimybė yra 20 proc. Nedidelė, bet ir ne maža.

 

Atitinkamai 40 proc. lieka tarpiniam scenarijui. Tai yra, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasistūmės trisdešimt kilometrų, tada pereis į gynybą, bet priešas negalės padaryti didelių nuostolių. Nes jis turės laiko atitraukti savo karius, kaip buvo prie Kijevo, Charkivo, Chersono.

Mano ekspertiniais vertinimais, Ukrainos puolimas iš tikrųjų bus lemiamas šios kampanijos įvykis. Atitinkamai perteklinis šnekėjimas, ypač nepagrįstas nesąmones šia tema, kurios dezorientuoja visuomenę, yra nepriimtinas, užbaigia A. Kochetkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: