[ŽT] Turi rimtų problemų su HIMARS: skelbiama, kas vyksta su raketų varikliais  ()

Amerikietiškų ginklų, ypač būtinų sėkmingam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pavasario puolimui, pristatymo tempai nebeauga dėl raketų variklių trūkumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „The Wall Street Journal“.

HIMARS sistemų ir raketų gamintoja „Lockheed Martin Corp.“ balandžio 18 d. pranešė, kad jos ilgojo nuotolio didelio tikslumo GMLRS raketų (kuriomis naudojasi ginkluotosios pajėgos) pardavimas praėjusį ketvirtį sumažėjo, palyginti su praėjusiais metais. 2023 metais bendrovė tikisi pajamų mažėjimo dėl pagrindinių komponentų (raketinių variklių GMLRS ir kitoms raketoms) trūkumo, nes tai trukdo didinti gamybos apimtis.

WSJ pažymi, kad po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metais investuotojai pradėjo aktyviai investuoti į Amerikos gynybos įmonių akcijas. Dabar šis susidomėjimas atšalo – po to, kai iškilo HIMARS komponentų tiekimo grandinės problema, kuri atsirado dėl finansavimo trūkumo (Pentagonas atidėjo daugiamečių sutarčių sudarymą iki 2023 m. pabaigos).

 

„Lockheed Martin“ vyriausiasis finansų direktorius Jay'us Malave'as teigė, jog bendrovė tikisi 2023 m. uždirbti 1,5 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(11)
(-5)

Komentarai ()