Visiškas fiasko: skelbiama, kas nutiko Rusijai su ginklų prekyba Indijoje  ()

Maskva negavo pinigų už Indijai tiekiamus ginklus: Naujasis Delis jau metus nesugeba sugalvoti, kaip atsiskaityti su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginklų tiekimas Indijai susidūrė su rimtomis problemomis: pastaruosius metus Indijos pusė nesugeba atsiskaityti su Rusijos Federacija. Indija Rusijai skolinga 2 mlrd. dolerių.

„Bloomberg“ žiniomis, Naujasis Delis nenori vykdyti sandorio doleriais, bijodamas pakliūti į antrines JAV sankcijas, o Indijos pusė neketina pirkti rublių, nes nėra tikra, ar pavyks rasti reikiamą sumą Rusijos valiutos geru kursu atviroje rinkoje.

Maskva savo ruožtu nenori priimti mokėjimų rupijomis dėl didelio valiutos kurso nepastovumo.

Dėl šios problemos rusiškos ginkluotės tiekimas Indijai praktiškai sustojo. Be to, Indijos pusė niekada negavo dviejų S-400 oro gynybos sistemų iš penkių numatytų.

Kaip išeitį iš susidariusios padėties, Naujasis Delis siūlo Rusijai investuoti rupijas į vyriausybės obligacijas kapitalo rinkoje Indijoje, tačiau rusams ši alternatyva nepatiko.

Buvo svarstyta galimybė atsiskaityti eurais arba dirhamais (JAE valiuta), kuriais atsiskaitoma už Rusijos naftos tiekimą, tačiau galiausiai nuspręsta, kad šių valiutų panaudojimas ginklų eksporto sandoriuose gali sulaukti kur kas didesnio Vašingtono dėmesio.

 

Kitas svarstomas variantas – perėjimas prie mainų. Indija gali atsiskaityti už įsigytus ginklus tiekdama produkciją Rusijos Federacijai, tačiau šį planą sunku įgyvendinti dėl to, kad Maskva jau turi didelį prekybos su Indija perteklių, susidarantį dėl Rusijos naftos srautų nukreipimo į Indiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai ()