Naujausias Rusijos „analogų neturintis stebuklas“ – pirmasis reaktyvinis dronas-kamikadzė: atskleistos charakteristikos  ()

Kūrėjai tikina, kad dirbtinis intelektas leis dronui savarankiškai sekti taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Nepilotuojami orlaiviai“ sukūrė pirmąjį Rusijoje reaktyvinį droną-kamikazę K-5 su pirmojo asmens valdymu (FPV). Ji pristatė prototipą parodoje „Įranga“ Maskvoje, praneša Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Išvaizda K-5 primena miniatiūrinį naikintuvą be kabinos, bet su oro įsiurbimo anga šalia uodegos. Jis turėtų atlikti užtvarinės amunicijos funkciją, tai yra skristi danguje, kol bus aptiktas taikinys, tada nerti į jį ir sunaikinti. Pagal kūrėjų sumanymą, katapultos ar kietojo kuro stiprintuvo raketos pagalba paleidžiamas dronas turi būti nugabentas į kovos zoną, o tada įmontuota sistema pati nusitaikys į priešo objektus.

Kūrėjų teigimu, turboreaktyvinis variklis leidžia K-5 greitai judėti, o konstrukcija leidžia efektyviai manevruoti ore. Teigiama, kad orlaivyje įdiegta dirbtinio intelekto sistema ir kompiuterinio matymo technologija, leidžianti atskirti objektus pagal šilumos signalą ir vizualinius kontūrus. Inžinieriai taip pat žada pridėti inercinę sistemą, leidžiančią valdyti droną nenaudojant radijo kanalų.

 

Reaktyvinio drono K-5 charakteristikos:

  • maksimalus greitis – 400 km/val.;
  • kreiserinis greitis – 200 km/val.;
  • maksimalus skrydžio nuotolis – 90 km;
  • naudingoji apkrova - 6 kg.

Šiuo metu Rusijoje vyksta K-5 bandymai, kuriuos „Nepilotuojami orlaiviai“ planuoja užbaigti iki 2023 metų pabaigos. Tada ji ketina pradėti serijinę žvalgybinio ir smogiamojo modelio su skirtingomis apkrovomis gamybą. Bendrovė tikina, kad naudoja rusiškus komponentus, išskyrus variklį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(43)
(-39)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()