Rusai užpuolė ypatingą Ukrainos tvirtovę, skelbiama beprotiška ugnis  ()

Rusų okupantams nepavyko apsupti Bachmuto ir suformuoti „katilą“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-24 Rusai užpuolė ypatingą Ukrainos tvirtovę, skelbiama beprotiška ugnis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bachmutas tapo galutiniu nuosprendžiu „antrajai pasaulio armijai“. Rusai jau kelis mėnesius iš eilės šturmuoja šį Donecko srities miestą, mesdami visas jėgas ir priemones, tačiau jiems pavyko tik sugriauti pastatus bei iš civilių atimti namus ir darbo vietas.

Palydovinės kelio nuotraukos prie Chromove gyvenvietės įrodo, kad okupantai jau kelias savaites nejuda šia kryptimi.

Palydovo filmuotą medžiagą paskelbė OSINT tyrėjas Emilis Kastehelmi. Balandžio 21-osios rytą kai kurie „DLR“ grupuotės atstovai tvirtino, kad kontroliuoja kelią. Tačiau, anot eksperto, įsibrovėliai nepadarė pažangos šia kryptimi.

Jis tai sieja su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų parengtais įtvirtinimais, kurie atlaikė labai aktyvius apšaudymus ir Putino armijos atakas: „Ilgiau, nei tikėjausi“.

Išsamus vaizdų tyrimas atskleidžia, kad, nepaisant intensyvaus apšaudymo Chromove srityje, Ukrainos gynėjų įtvirtinimai dar tinkami naudoti.

 

Kaip pažymi analitikas, Ukrainos ginkluotosios pajėgos nesinaudoja keliu per Chromove gyvenvietę, tačiau jis svarbus tiekimui: jei įsibrovėliai čia patektų, jie galėtų apšaudyti likusius gynėjų tiekimo kelius ir tęsti puolimą. Ukrainos gynėjams tuomet greičiausiai tektų trauktis iš miesto.

Beje, balandžio 21-osios popietę „DLR“ grupuotės lyderis Denisas Pušilinas padarė pareiškimą, paneigdamas savo „patarėjų“ klastotes apie „katilo“ suformavimą prie Bachmuto. Anot jo, kovos už miestą tęsiasi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(2)
(53)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: