„Laukia lėta mirtis“. Paaiškėjo, kaip rusai į karą priverčia eiti daugybę kalinių  ()

Apskaičiuota, kad 20 proc. Rusijos kalinių yra užsikrėtę ŽIV infekcija. Kai kuriems jų fronto linijos atrodė mažiau rizikingos nei kalėjimai, kur, pasak jų, jiems buvo atsisakyta taikyti veiksmingą gydymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kalėjimuose infekuotiesiems buvo atimtas veiksmingas gydymas nuo ŽIV. Mūšio lauke Ukrainoje jiems buvo suteikta viltis – pažadėta gauti antivirusinių vaistų, jei jie sutiks kovoti. Tai buvo verbavimo būdas, kuris suveikė daugeliui Rusijos kalinių.

Ukrainos valdžios institucijos, remdamosi į nelaisvę paimtų karių užsikrėtimo rodikliais, apskaičiavo, kad apie 20 proc. rusų belaisvių dalinių naujokų yra užsikrėtę ŽIV. T   sakė kaliniai interviu laikraščiui „The New York Times“.

„Sąlygos Rusijos kalėjime buvo labai sunkios“, - sakė 37 metų Timūras, ŽIV užsikrėtęs Rusijos karys, apklaustas sulaikymo vietoje Dniepro mieste centrinėje.

Po to, kai jis buvo nuteistas 10 metų už narkotikų platinimą, Rusijos kalėjimo gydytojai pakeitė antivirusinius vaistus, kuriuos jis vartojo nuo ŽIV, į tokius, kurie, kaip jis baiminosi, nebuvo veiksmingi, pasakojo Timūras.

 

Jis sakė nemanęs, kad galėtų išgyventi dešimtmetį Rusijos kalėjime su ŽIV. Gruodžio mėnesį jis sutiko šešis mėnesius praleisti „Wagner“ samdinių grupėje mainais į malonę ir antivirusinių vaistų atsargas.

„Supratau, kad manęs laukia greita mirtis arba lėta mirtis“, - sakė jis apie pasirinkimą tarp prasto ŽIV gydymo kalėjime ir dalyvavimo išpuoliuose Rusijos kare Ukrainoje. - „Pasirinkau greitą mirtį.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(11)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: