Prigožiną apėmė panika: skelbiama, kad perdavė slaptą žinią Putinui  ()

„Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino pareiškimai apie būtinybę užbaigti „specialiąją operaciją“ Ukrainoje greičiausiai pasirodė po to, kai Prigožinas pasitarė su Rusijos karine ir politine vadovybe. Tai yra, tai yra bendras Rusijos, o ne tik „Wagner“ pranešimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai mano, kad „Wagner“ savininko Jevgenijaus Prigožino pareiškimai apie būtinybę kuo greičiau stabdyti karą Ukrainoje buvo paskelbti po susitarimo su Rusijos karine ir politine vadovybe.

Kaip pažymima neseniai paskelbtoje ISW ataskaitoje, Prigožinui tikriausiai pavyko rasti globėją Rusijos gynybos ministerijoje ir perduoti žinią Vladimirui Putinui apie būtinybę laikinai įšaldyti karą prieš Ukrainą. Šie du veiksniai - ryšys su Gynybos ministerija ir Putino informavimas - greičiausiai ir leido Prigožinui kalbėti apie karo pabaigą ir net perėjimą į gynybą.

„Putino virėjas“ po 10 dienų tikisi didelio ukrainiečių kontrapuolimo, todėl pradėjo rimtai nervintis ir pasiduoti paniškoms nuotaikoms. Jis slapčia užsiminė apie Putino neveiksnumą ir apie tai, kad diktatorius neturi objektyvios informacijos apie tai, kaip blogai yra fronte.

 

ISW išanalizavo naujausią Prigožino vaizdo įrašą ir padarė išvadą, kad Prigožinas šioje situacijoje taip pat siekia savų interesų - jis nori pasinaudoti pauze, kad papildytų „Wagner“ gretas. Rusijos karinė vadovybė irgi yra suinteresuota įšaldyti karą tiek tam, kad atkurtų savo kariuomenės dalinius, tiek tam, kad sumažintų visuomenės nepasitenkinimą dėl nesėkmių mūšio lauke.

(5)
(23)
(-18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: