Žiauru, bus kraujo upės! Prigožinas skelbia naują įsakymą „Wagner“ smogikams  ()

„Wagner“ vadovas, kaip pranešama, nurodė savo smogikams nebeimti ukrainiečių belaisviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ vadovas, Rusijos verslininkas Jevgenijus Prigožinas įsakė savo globotiniams nebeimti į nelaisvę Ukrainos karių. Savo įsakymą jis motyvavo tuo, kad prieš tai Ukrainos kariai neva nušovė į nelaisvę paimtą sužeistą „Wagner“ samdinį.

Prigožino puslapyje pasirodė publikacija su tariamai perimtu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių pokalbiu, kuriame, kaip įtariama, jie sutaria nušauti sučiuptą „Wagner“ samdinį. „Mes neimame belaisvių, pribaikite jį. Nedarykite ceremonijų su niekuo, šaudyt visus“, - skamba balsas garso įraše.

Po šio įrašo paskelbimo Prigožinas sakė, kad „Wagner“ niekada nepažeidė tarptautinių konvencijų dėl elgesio su karo belaisviais ir dažnai tokius kovotojus grąžindavo Ukrainai net be mainų, „tiesiog taip“. Ukraina to nepatvirtina. Net ir paties perimto pokalbio autentiškumas abejotinas.

Prigožinas įsakė savo samdiniams mūšio lauke nebeimti ukrainiečių į nelaisvę, o tiesiog visus šaudyti.

Mes nepažeisime humanizmo taisyklių, o tiesiog visus sunaikinsime mūšio lauke. Šis įstatymas vadinsis „300-ojo įstatymas“. Tiesa, iki šiol nežinome savo vaikino, kuris sužeistas buvo nušautas ukrainiečių piktadarių. Nebeimti nė vieno belaisvio“, – sakė Prigožinas.

 

„300-ojo įstatymas“ taip vadinamas to tariamai nužudyti „Wagner“ samdinio garbei - „300-aisiais“ vadinami sužeisti kariai.

Tikėtina, kad Prigožinas taip tiesiog nori pakurstyti savo privačių pajėgų agresiją, parodyti ukrainiečius kaip nežmonišką priešą.

(11)
(36)
(-25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: