„Nuo gynybos iki naujo geros valios gesto“ - karo ekspertas mano, kad Rusija kažkam ruošiasi  ()

Karo studijų instituto analitikai teigia, kad Rusijos karinė vadovybė gali bandyti įtikinti Vladimirą Putiną pereiti į gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko pažymėjo, kad vadinamieji Rusijos diplomatai nuo 2022 metų rudens nuolat kalba apie būtinybę pradėti taikos derybas. „Jie bandė daryti mums spaudimą per mūsų tarptautinius partnerius būtent šiuo naratyvu. O kas yra „taika“ Rusijai? Rusijai „taika“ yra karo įšaldymas“, - sakė Kovalenko.

Per „taikos“ laikotarpį rusai galės sukaupti pajėgas, susirinkti rezervą, padidinti savo kovinį potencialą ir po kurio laiko pradėti naują puolimą.  „Jeigu dėl to nebuvo su pačiu Putinu tiesiogiai susitarta, kad reikia kažkaip pristabdyti karą, tai kokia čia Rusijos diplomatinio sektoriaus iniciatyva? Ne, Rusijoje taip nebūna", – sakė Kovalenko.

Vadinasi, tai, anot Kovalenko, Putinas apie tuos raginimus derėtis žino. Ir nauji rusų pokalbiai apie perėjimą į gynybą yra ta pati istorija. „Šiuos pasakojimus apie gynybą galime suvokti taip pat kaip to paties naratyvo apie taiką, apie pauzę tęsinį“, – pabrėžė jis.

Oleksandras Kovalenko priminė, kad ir „Wagner“ vadovas kalba apie perėjimą prie gynybos. Ir Rusijos ekspertai taip pat pradeda apie tai kalbėti. Ekspertas mano, kad rusai ruošiami suvokimui, kad naujų teritorijų artimiausiu metu nebeužims. Rusai yra parengti tam, kad Rusijos didysis puolimas gali būti pamirštas.

 

„Galima pamiršti ir tas nesąmones - „susigrąžinsime Chersoną“ arba „Išvaduosime Odesą“. Viskas. Gynyba“, – pabrėžė Kovalenko.

Kovalenko nuomone, Rusija ruošia informacinę erdvę kitam, jiems nemaloniam „specoperacijos“ etapui. „Kokius naujus geros valios gestus reikės padaryti. Tai yra, dabar aš tai laikau pereinamuoju etapu - nuo gynybos iki geros valios gesto“, – apibendrino Kovalenko.

(11)
(2)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: