„Rusai darosi vis drąsesni – atvyksta vis daugiau sraigtasparnių ir lėktuvų“: skelbiamas rimtas pavojus  ()

Rusija gali įgyti pranašumą Ukrainos padangėje kaip tik tuo metu, kai Ukrainos kariuomenė gali pradėti kontrpuolimą. Pastaruoju metu rusai darosi vis įžūlesni ir padidino lėktuvų bei sraigtasparnių atakų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutekinti Pentagono duomenys rodo, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms tariamai trūksta priešlėktuvinių ginklų. Dėl to Ukrainos kariuomenė gali prarasti savo dangaus kontrolę.

„The Times“ žurnalistai kalbėjosi su Ukrainos kariškiais, kurie pažymėjo, kad Rusija turi technologiją, leidžiančią geriau apsisaugoti nuo „Stinger“ oro gynybos sistemų.

Ukrainos kariškiai teigė, kad rusai darosi drąsesni, nes suvokia, kad Ukrainos kariuomenėje trūksta amunicijos.

„Dabar, kai rusai žino, kad Ukrainai baigiasi amunicija, jie darosi drąsesni. Kiekvieną dieną atvyksta vis daugiau sraigtasparnių ir lėktuvų, ir jie pradeda suprasti, kad negalime jų sustabdyti“, – „The Times“ citavo Ukrainos kariškius.

 

Ataskaitoje teigiama, kad Pentagono duomenų nutekėjimas parodė Ukrainos kariuomenės trūkumus. Visų pirma, Ukrainai labai trūksta priešlėktuvinės ginkluotės, todėl ji gali prarasti savo dangaus kontrolę Rusijai jau gegužę, kai tikimasi kontrpuolimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(13)
(-4)

Komentarai ()