Yra šalis, kuri gali užversti Ukrainą ginklais: prasidės labai svarbios derybos  (1)

Prasideda labai svarbios derybos: Ukraina gali gauti milžinišką kiekį ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėja gali užversti Ukrainą ginklais: prasidės labai svarbios derybos.

Pietų Korėjos prezidentas  Yoon Suk-yeolas pirmadienį išskrido į Vašingtoną šešių dienų valstybinio vizito. JAV jis viešės balandžio 24–29 dienomis. Neabejojama, kad vizito metu Pietų Korėjos prezidentas sulauks JAV valdžios spaudimo atblokuoti artilerijos amunicijos tiekimą Ukrainai.

Kaip pranešė Censor.NET su nuoroda į ZN.ua, apie tai rašo „The Washington Post“.

Pastebima, kad Seulas turi didžiules amunicijos atsargas, tačiau atsisakė jas siųsti į Ukrainą dėl santykių su Maskva.

„Žinoma, nelegaliai įsiveržta į Ukrainą, todėl tikslinga teikti šaliai įvairią pagalbą, tačiau kalbant apie tai, kaip ir ką tieksime, negalime ignoruoti daugybės tiesioginių ir netiesioginių santykių tarp mūsų šalies ir kariaujančių šalių“, – sakė Yoon Suk-yeolas.

 

Tuo pačiu metu, rašo leidinys, Pietų Korėjos ir JAV santykiuose, be amunicijos tiekimo Ukrainai, yra nemažai prieštaravimų. Pavydžiui, didėjanti infliacija, investavimas į lustų pramonę ir didėjantis noras įsigyti savo branduolinį ginklą nepaisant JAV saugumo garantijų.

Tuo pat metu, atsižvelgiant į Kinijos pareiškimus apie ketinimą mesti iššūkį pasaulinei JAV viršenybei ekonominiu ir kariniu požiūriu, santykiai su Pietų Korėja JAV tampa vis svarbesni. Šiame kontekste vyks derybos dėl Korėjos karinės pagalbos Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(234)
(5)
(229)

Komentarai (1)