Galingai: nufilmuota, kaip BTR-4 „Bucephal“ įlekia į upę (Video)  (1)

Ukrainoje pagamintas BTR-4 „Bucefal“ be problemų įveikė vandens kliūtį kovos zonoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame demonstruojamos ukrainietiškos pėstininkų kovos mašinos galimybės įveikti vandens kliūtis. BTR-4 „Bucefal“ sveria bent 18 tonų (ar gerokai daugiau, jei turi papildomus šarvus), bet yra amfibija, todėl vandens kliūčių labai nebijo.

„Ukrainietiškas BTR-4 „Bucefal“ be problemų įveikia vandens kliūtį“, – rašoma vaizdo įrašo komentare:

BTR-4 „Bucefal“ („Bucephal“) yra visais aštuoniais ratais varoma pėstininkų kovos mašina, sukurta Ukrainos Charkivo mechanikos inžinerijos projektavimo biure. BTR-4 „Bucefal“ turi trijų žmonių įgulą ir gali transportuoti iki 8 keleivių. Ir sausuma, ir vandeniu. Maksimalus BTR-4 „Bucefal“ greitis kelyje gali siekti net iki 110 km/val. Aišku, jis nepasimeta ir bekelėje - juk visi 8 jo ratai yra varomi. Na, o vandenyje „Bucefal“ juda iki 10 km/val. greičiu.

 

BTR-4 savo užduotis gali atlikti bet kuriuo paros metu, esant bet kokioms klimato sąlygoms. Jis dirba ir kai spaudžia neįsivaizduojamas –40°C šaltis, ir kai degina +55 °C kaitra. Tokios galimybės atrodo keistos, bet Ukraina sukūrė BTR-4 „Bucefal“ eksportui - šias mašinas naudoja ne tik Ukraina ir Rusija (ji perėmė mažiausiai 20 šių šarvuočių), bet ir Mianmaras, Indonezija, Irakas, Nigerija. BTR-4 tarnauja nuo 2014 metų, todėl yra gana jaunas ginklas.

Kalbant apie ginklus, BTR-4 „Bucefal“ turi bokštelį su automatine 30 mm patranka ir 7,62 mm kulkosvaidį. Ši mašina taip pat gali būti apginkluota įvairiomis prieštankinėmis raketomis ir granatsvaidžiais.

(40)
(0)
(40)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: