[ŽT] Nufilmuotas unikalus mūšis: kaip Ukrainos kovotojai išvalė atokiausią ir sunkiausią okupantų užgrobtą vietą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2023-04-26 09:31
Pamenu vaikystėje gamindavomės "dūmšaškes": paimdavo kokį kilogramą salietros, įpildavom į vandenį, gal kokie 5-10 litrų, išmaišydavom, kad salietra "ištirptų". Tada kišdavom į tą vandenį laikraščius, ištraukdavom ir džiaudavom ant radiatoriaus. Kai laikraštis išdžiūna, jį susukdavom/sulankstydavom taip, kad kuo geriau susispaustų. Nu toks kaip "cigaras" gaudavosi, tik storesnis. Padegini biški vieną galą, pradeda degti/rūkti ir prigesini, kad nebedegtų. O tada meti Per naujus metus mėgdavom laiptinėj tokias numesti Tai gamybos procesas paprastas, savikaina labai maža, o pačių dūmų tikrai nemažai. Tai galvoju apkasų valymui ar tokios priemonės nebūtų idealus sprendimas: jei priešas be dujokaukės, jis tiesiog turės išlįsti iš tų apkasų. Gal tik klausimas kokiu būdu pristatyti "dūmšaškę" į tuos apkasus. Uždegti turbūt galima būtų ir pakaitinant vieliniu tinkleliu. Manau reiks pabandyti artimiausiu metu pasigaminti/paeksperimentuoti
HardAxe 2023-04-26 11:10
Jeigu gali įmesti dumšaškę, įmesi ir granatą. O granatos efektas kiek geresnis...
kestutisz 2023-04-26 11:59
Salietros nebėr taip paprasta paimt (nors sukūrent kokią ličio bateriją efektas būtų dar bjauresnis, dar ir nuodingesnis, bet čia jau praktiškai legalu:) . Bet šiaip jo, jei gali kažką įmest tai ir meta kažką rimtesnio.