JAV: jų daugiau nei 300 000 ir negalime to sustabdyti! Skelbia, ką paslapčia atsigabeno Rusija  ()

Rusija stiprina savo artilerijos pajėgas Ukrainoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-25 JAV: jų daugiau nei 300 000 ir negalime to sustabdyti! Skelbia, ką paslapčia atsigabeno Rusija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos laivai iš Irano per Kaspijos jūrą gabena didelius kiekius artilerijos sviedinių ir kitos amunicijos, praneša „The Wall Street Journal“. Leidinio duomenimis, per pastarąjį pusmetį Rusijos krovininiai laivai iš Irano į Rusiją pergabeno daugiau nei 300 000 sviedinių ir milijoną šovinių.

WSJ rašo, kad duomenys apie šias siuntas buvo perduoti JAV.

Paskutinė iranietiškų ginklų partija Rusijai buvo išsiųsta kovo pradžioje Rusijos krovininiu laivu „Rasul Gamzatov“. Jame buvo 1000 konteinerių su 2000 artilerijos sviedinių.

Pažymima, kad Irano delegacija Jungtinėse Tautose ir Rusijos gynybos ministerija neatsakė į žurnalistų prašymus pasikalbėti šiuo klausimu. Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo taryba taip pat atsisakė komentuoti šią problemą.

 

WSJ rašo, kad JAV su sąjungininkais ieško būdų, kaip nutraukti iranietiškų ginklų tiekimą Rusijai. Pasak JAV pareigūnų, tam daugiausia naudojami krovininiai lėktuvai, todėl tam sutrukdyti praktiškai neįmanoma. Kaspijos jūrą galima prižiūrėti lengviau, bet tam reikės pagalbos iš buvusių sovietinių respublikų jos pakrantėje.

(16)
(43)
(-27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: