Skamba visa Rusija: į karą pasiuntė T-14 „Armata“ – jau skelbiama, ką jie daro  (3)

Propagandistai teigia, kad T-14 „Armata“ jau apšaudo ukrainiečių pozicijas, tačiau šturmo operacijose nedalyvauja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-25 Skamba visa Rusija: į karą pasiuntė T-14 „Armata“ – jau skelbiama, ką jie daro  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausi Rusijos tankai T-14 „Armata“ pradėti naudoti kare prieš Ukrainą. Apie tai balandžio 25 dieną pranešė „RIA Novosti“.

Propagandiniame leidinyje teigiama, kad anoniminis šaltinis pateikė informaciją apie tankų T-14 „Armata“ panaudojimą vadinamojoje „specialiųjų karinių operacijų zonoje“. Teigiama, kad „Armata“ šaudo į ukrainiečių pozicijas.

„Rusijos kariai pradėjo naudoti naujausius „Armata“ tankus apšaudant Ukrainos pozicijas. Tiesioginiuose puolimo veiksmuose jie nedalyvavo“, – sakė šaltinis.

Taip pat šis pašnekovas tikina, kad „Armata“ gavo papildomą šoninę apsaugą nuo prieštankinės amunicijos. Tankų įgulos vykdo kovinius mokymus viename iš poligonų užnugaryje okupuotoje Rytų Ukrainos dalyje.

Ar T-14 „Armata“ galės ką nors pakeisti kare?

T-14 „Armata“ yra rusiška konstrukcija, kuriai būdinga tai, kad tanko įgula nėra bokštelyje. „Armata“ – tai nauja platforma, ant kurios bus kuriamos pėstininkų kovos mašinos ir kitos transporto priemonės. Pirmą kartą jis buvo parodytas parade Maskvoje 2015 m.

Rusijos Federacija teigia, kad T-14 turėtų tapti naujos kartos aparatu kartu su savaeige artilerija „Terminator“, savaeigiais pabūklais „Koalicija-SV“ ir T-90M „Proryv“.

 

Tačiau paaiškėjo, kad „Armata“ rusų armijai per brangi. Vieno tanko kaina svyruoja nuo 4,5 iki 5,5 milijono dolerių. Už šias lėšas galima atnaujinti 7 T-72 tankus iki B3 lygio. Per 8 metus Rusijos armija gavo eksperimentinę 20 tankų T-14 partiją. Dar nepradėta masinė gamyba ir nebaigti bandymai. Nauja valstybinių testų baigimo data – 2023 m.

Britų žvalgyba taip pat pažymi, kad Rusijos Federacija bijo naudoti „Armata“ fronte dėl nepatenkinamos techninės būklės. Mašinos vis dar turi problemų su varikliu ir terminio vaizdo sistemomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(6)
(81)

Komentarai (3)