„Žinau tokios informacijos, kurios niekas kitas nežino“ - Budanovas skelbia, kaip Rusijos elitas reaguos į Krymo praradimą  ()

Ukrainos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovo Kirilo Budanovo teigimu, Krymo grįžimas į Ukrainą Kremliui bus skausmingas, bet pakenčiamas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kirilas Budanovas atskleidė kai kurias planuojamos Krymo pusiasalio deokupacijos detales, taip pat būsimą Rusijos elito reakcija į tai. 

Anksčiau jis prognozavo, kad Ukrainos kariai į Krymo pusiasalio teritoriją įžengs per artimiausius kelis mėnesius, o tai duos pradžią visiškam jo išsivadavimui. Budanovas ramina, kad Krymo išvadavimas neprivers Rusijos panaudoti branduolinio ginklo.

Ukrainos valdžia į Krymo išvadavimą nežiūri taip entuziastingai kaip Budanovas - „Aš turiu visiškai kitokią logiką. Galiu sau leisti atsidaryti aplanką, žiūrėti į skaičius, dinamiką, grafikus, matyti įvykius, matyti įslaptintą informaciją, kurios tikrai nepamatysi kitur. Todėl suprantu, kas vyksta iš tikrųjų“.

Jis sakė, kad nesupranta, kodėl dėmesys sutelktas tik į Krymo pusiasalį, nes karas baigsis tik visiškai grįžius prie 1991 m. sienų - Krymo išvadavimas yra tik to proceso dalis.

„Dar turime laiko. Jei Krymas bus išlaisvintas paskutinis, tai bus finalas. Jei Krymas bus išlaisvintas pirmas, o Donbasas - dar ne, tai nebus baigta. Yra tik vienas būdas užbaigti šį karą – tai sienų grąžinimas į 91-ųjų ribas. Neįmanoma, nerealu užbaigti šį karą neišsprendus teritorinių problemų. Ukraina niekada nesutiks atsisakyti teritorijų dalies“, - sakė Budanovas.

 

Budanovas teigia, kad Krymo praradimas Rusijos karinei-politinei vadovybei bus skaudi, bet pakenčiama netektis. Chersono išvadavimas pernai parodė, kaip veikia Rusijos propagandos mašina - šią naujieną jie piliečiams pristatė kaip įprastą dalyką, nors tai buvo didžiausia Rusijos ginkluotųjų pajėgų sėkmė per visą karo laikotarpį. Greičiausiai taip bus ir su Krymo pusiasalio išvadavimu.

Ir susuko taip, kad iš principo jiems irgi buvo geras dalykas. Tai yra, jie jau viską išsprendė. Modeliai, kaip viešinti naujienas apie Krymo įvykius, jau yra, mums jie gerai žinomi. Patikėkite, jie toje visuomenėje suveiks“, – apibendrino Kirilas Budanovas.

(52)
(0)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: