„Politico“: JAV slapta ruošiasi visiškam fiasko Ukrainoje. Kas nutiko?  (5)

JAV žvalgyba mano, kad Ukraina neturi būdų išstumti Rusijos pajėgas iš savo teritorijų. Pranešama, kad panašus jausmas vyrauja ir mūšio lauke Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bideno administracija tyliai ruošiasi tam, kad jei Ukrainos pavasario kontrpuolimas nepateisins lūkesčių, kritikos sulauks ir JAV, ir sąjungininkės Europoje, praneša „Politico“.

JAV prezidento Joe Bideno komanda pažadėjo nepajudinamą paramą Ukrainai ir ketina aprūpinti Ukrainą ginklais tol, kol bus pasiekta pergalė. Tačiau privačiuose pareiškimuose administracijos pareigūnai išreiškė baimę, kad Ukrainos puolimas gali ir nepavykti.

Vieni aukšto rango politikai teigia, kad Ukraina būtų pasiekusi laisvę, jei būtų gavusi viską, ko prašė – ilgesnio nuotolio raketas, naikintuvus ir daugiau oro gynybos priemonių. Kiti nerimauja, kad Ukraina tiesiog negali visiškai išstumti Rusijos iš savo teritorijos.

Bet „Politico“ praneša, kad JAV prezidento administracija daro viską, ką gali, kad pavasario puolimas būtų sėkmingas.

„Mes beveik įvykdėme viską, ko jie prašė kontrpuolimui, nes per pastaruosius kelis mėnesius sustiprinome Ukrainos ginkluotę ir kitą įrangą. Tačiau tikėjimas strateginiu reikalu yra vienas dalykas. Tikėjimas taktika yra kitas dalykas - ir už uždarų durų administracija nerimauja, ką gali pasiekti Ukraina“, – anonimiškai sakė vienas administracijos pareigūnas.

 

JAV žvalgyba mano, kad Ukraina neturi būdų išstumti Rusijos pajėgas iš savo teritorijų. Pranešama, kad panašus jausmas vyrauja ir mūšio lauke Ukrainoje.

„Manoma, kad Kyjivas yra pasirengęs svarstyti galimybę pakoreguoti savo tikslus, o kuklesnį tikslą būtų lengviau pateikti kaip pergalę. Kontrpuolimas, kuris neatitiks lūkesčių, taip pat privers sąjungininkus užsienio sostinėse susimąstyti, kaip jie gali palaikyti Ukrainą labiau, jei Kijevo pergalė atrodo vis toliau ir toliau“, teigiama straipsnyje.

(9)
(50)
(-41)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: