Galutinai išprotėjo? Dūmos deputatas siūlo grąžinti Stalino laikų represijas (Video)  ()

Rusijos Valstybės Dūmos narys Andrejus Gurulevas ragina grąžinti „liaudies priešo“ sąvoką į Rusijos teisę. Jo paties senelis kažkada buvo pripažintas „liaudies priešu“ ir išsiųstas į lagerį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas iš partijos „Vieningoji Rusija“ Andrejus Guruliovas propagandisto Vladimiro Solovjovo laidoje paragino į teisės aktus grąžinti „liaudies priešo“ sąvoką, kuri buvo plačiai naudojama Stalino laikais. Jis ragina to net nesigėdyti.

Reikia įvesti sąvoką „liaudies priešas“. Nesidrovėkime – yra priešų, nėra sąvokos. Ir ne tik tie, kurie duoda debiliškus įsakymus, bet, tame tarpe, ir civiliai, šie laukiantys žmonės, visas šis niekšynas. Dėl ko mums gėda?“, retoriškai klausė deputatas.

Guruliovas taip pat pridūrė, kad nėra prieš stalininių represijų praktikos grąžinimą, nors jo paties senelis, Antrojo pasaulinio karo veteranas, 1946 m. ​​buvo represuotas ir devynerius metus praleido lageriuose. Politikas nemano, kad su jo seneliu buvo elgiamasi nesąžiningai ir neteisėtai. „Tuo metu tai buvo būtina. Taip, buvo klaidų, bet buvo disciplina“, - sakė Guruliovas.

 

Rusijos deputatas nori sugrąžinti „NKVD trejetą“ – represinį organą, skirtą bausmėms pagreitinti. Jis veikė labai trumpai - tik 1937-1938 metais - bet pagarsėjo žiaurumais ir neteisingai skubotai priimamais sprendimais.

„Šiandien pagrindinis klausimas yra disciplina. Mums reikia šviežio kraujo kariuomenėje – partijos nariai turi imtis komisarų vaidmens“, – reziumavo Guruliovas.

(3)
(21)
(-18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: