„Kas, po velnių, vyksta?“ Rusijos politikas apšalo, pamatęs Donbasą (Video)  ()

Rusijos politikas pasipiktino tiesa apie gyvenimą okupuotame Donbase.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė sugriovė Donecko ir Luhansko sričių miestus, į kuriuos atvyko „išvaduoti“ civilių gyventojų, o Maskva juos pamiršo.

Rusijos nacionalistų politikas Romanas Junemanas neseniai lankėsi Severodonecke ir pareiškė, kad Rusija apleido šį miestą. R. Junemanas nėra Ukrainos rėmėjas, jis palaiko Donbaso okupaciją ir nesigėdija Rusijos.

Taigi, politikas sakė, kad Severodonecke buvo gruodžio, vasario ir balandžio pabaigoje: „Nė velnio nesutvarkyta, langai namuose neįstatyti, bet kažkur keičia plyteles... Man kyla pagrįstas klausimas: kas, po velnių, vyksta? Kur yra Severodonecko rekonstrukcija?“

Mariupolyje, pasak jo, statybų tempai taip pat sulėtėjo, nors okupantai vis dar stengiasi sudaryti miesto atstatymo regimybę. Rusijos Federacija iš šio miesto bando padaryti savotišką „vitriną“, o kitus Donbaso miestus saugiai pamiršo.

O Severodonecke vis dar nėra nei šviesos, nei ryšio, todėl išlikę gyvi vietiniai gyventojai net negali niekur skųstis.

„Nebuvo pastatytas nė vienas naujas pastatas ir net ne visus pastatus pavyko suremontuoti. Langai pakeisti, mano skaičiavimais, 30-50 proc. namų. Kodėl tai vyksta?“ - Junemaną piktina tokia padėtis.

 

Žurnalistas Denisas Kazanskis priminė, kad Rusija nebegali pasigirti superpelnu biudžete, todėl paprasčiausiai neturi pinigų užgrobtoms gyvenvietėms atstatyti, nors ir anksčiau buvo aišku: okupantai neatstatys sugriauto regiono.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()