„Jie tiesiog dingo“. Skelbiamas slaptas Pušilino įsakymas dėl „Wagner“  ()

Pušilinas įsakė nuslėpti „Wagner“ nusikaltimus Donbase.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 6 d. naktį „Wagner“ kovotojai, atėmę visus dokumentus, iš Bachmuto išvežė kelis žmones. Moterys iš tiesų buvo išsiųstos į ORDO (okupuotas Ukrainos teritorijas), o vyrai dingo. Į „DNR“ formuotės vadovą kreipėsi Albina Isakova, reikalaudama surasti jos tėvą, kurį Prigožino samdiniai „evakavo“ iš Bachmuto.

„Trys vyrai tiesiog dingo, dar ir be pasų liko. Visi vyrai yra civiliai. Jų pirštų atspaudų duomenų bazėje nėra. Niekas nieko nežino. Nuo jų dingimo praėjo beveik du mėnesiai. Kur išveža žmones?“  - moteris rašė kreipimesi.

Ji teigia, kad jokia ORDLO „agentūra“ neturi jokios informacijos apie dingusius vyrus.

„Telegram“ kanalai rašo, kad Denisas Pušilinas oficialiai įsakė spręsti situaciją, tačiau neoficialiai yra įsakymas neviešinti incidentų, susijusių su „Wagner“. Formacijos vadovas nenori gadinti santykių su „Putino virėju“ Jevgenijumi Prigožinu.

 

Pasak informatorių, Donbase yra daug incidentų su „Wagner“: jie grobia, vagia, apiplėšinėja ir prievartauja tiek moteris, tiek vyrus, įskaitant nepilnamečius.

„Tuo pat metu lytiniai nusikaltimai įgauna masinį mastą... Juose daugiausia dalyvauja „Wagner“ samdiniai iš laisvės atėmimo vietų, kai kurie iš jų yra užsikrėtę ŽIV ir kitomis pavojingomis ligomis“, - komentavo „Telegram“ kanalai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()