„Tai karo kraujas. Rusai turi labai rimtų problemų“. Skelbiama, ką Ukraina padarė Kryme  ()

Laikinai okupuotame Kryme nugriaudėjo sprogimai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sevastopolio naftos bazėje nugriaudėjo sprogimai. Ten buvo laikomas kuras, o tai reiškia, kad dabar kai kuriuose Rusijos įsibrovėlių daliniuose galime tikėtis kuro problemų.

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo karo ekspertas Denisas Popovičius.

Popovičius pažymėjo, kad dronams 300 kilometrų atstumas nėra atstumas. Matėme, kaip dronai skrido į Maskvos sritį. Oro gynyba negali jų perimti, todėl rusai nerimauja. Oro gynyba tokių mažų taikinių nefiksuoja, o priešlėktuvinę raketą gali iššauti tik tada, kai taikinys yra fiksuotas.

„Kol nepamačiau, nepataikiau. Daugeliu atvejų tai veikia taip“, – sakė karo ekspertas.

Galima prisiminti, kad prieš metus Rusija tikslingai smogė Ukrainos naftos saugykloms. Tai sukėlė kuro krizę. Kuro laikymas vienoje vietoje – sovietinė sistema. Po praėjusio pavasario Ukraina jos atsisakė, o dabar Ukrainos logistika dirba visai kitaip.

„Bet Rusija kurą saugo vis dar pagal tokią sovietinę sistemą. Ji vis dar dideliais kiekiais kaupia kurą pavienėse vietose, o dabar mes šias kuro saugyklas bombarduojame“, – pabrėžė Popovičius.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau atakavo naftos saugyklas okupuotose Rytų teritorijose. Anksčiau pataikydavo į Džankojų, Krymo aerodromus, logistikos maršrutus, okupantų susitelkimo vietas ir sandėlius su amunicija. Galbūt Ukrainos žvalgai išsiaiškino, kad būtent iš Sevastopolio naftos bazės buvo tiekiamas kuras į frontą.

 

„Tai dabar bus atimtas kuro tiekimas iš kažkokio rusų bataliono, kažkokios brigados, kažkokios dalies vienetų. O kuras yra karo kraujas. Todėl tai galima pavadinti tam tikru pasirengimu Rusijos armijos susilpnėjimui prieš tam tikrus aktyvius Ukrainos kariuomenės veiksmus“, – sakė karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(0)
(101)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: