Kyla didžiulis skandalas: į pasaulio dziudo čempionatą atvyksta Rusijos kariuomenė  ()

„Mes laukėme ir tikėjomės, kad sveikas protas nugalės. Deja, laimėjo Rusijos rubliai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialioje Tarptautinės dziudo federacijos svetainėje pasirodė Rusijos Federacijos paraiška pasaulio čempionatui, kuris turėtų vykti gegužės pirmoje pusėje. Rusijos komanda pasirodys pasivadinusi „Individualūs neutralūs sportininkai“: ją sudaro apie 20 sportininkų. Buvo pakviesti ir kai kurie Baltarusijos sportininkai.

Tačiau skandalą sukėlė ne tik rusų įsileidimas, bet ir komandos sudėtis. Paaiškėjo, kad Rusijos rinktinės dziudoistai yra tiesiogiai susiję su Rusijos kariuomene. Taigi, Nijazas Iljasovas yra Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų vyresnysis leitenantas, Tamerlanas Bašajevas yra Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų vyresnysis seržantas, Michailas Igolnikovas yra Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų praporščikas, Aleksandra Babinceva yra Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų leitenantė, Madina Taimazova yra Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų praporščikė.

Visa tai vyksta Rusijos okupacinės armijos invazijos į Ukrainą metu.

Analizuodami sąrašą žurnalistai aptiko vadinamųjų „sportininkų“ dalyvavimą kariuomenėje ir Nacionalinėje gvardijoje. Socialiniuose tinkluose daugybė nuotraukų, kuriose jie nufotografuoti su karine uniforma fotografuojantis su Šoigu bei gaunantys apdovanojimus.

 

Iškart sekė Ukrainos reakcija – Ukrainos rinktinė paskelbė, kad boikotuoja pasaulio čempionatą. Apie tai praneša naujienų agentūros, remdamosi komandos vyriausiojo trenerio Vitalijaus Dubrovo pareiškimu.

„Mes laukėme ir tikėjomės, kad sveikas protas nugalės. Deja, laimėjo Rusijos rubliai“, – sakė jis, kaltindamas tarptautines sporto struktūras korupcija.

Ukrainos sportininkai neslepia nusivylimo, nes daugeliui jų pasaulio čempionatas turėjo būti pirmasis karjeroje. Be to, be medalių, atrankoje į 2024 m. Paryžiaus olimpiadą sportininkai turėjo kovoti ir dėl taškų, kurie patektų į olimpinį reitingą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(16)
(9)

Komentarai ()