„Jei Prigožinas tai padarys, pasekmės bus mirtinos“  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas pagrasino Sergejui Šoigu, kad išves savo pajėgas iš Bachmuto, jei jiems nebus suteikta daugiau amunicijos. Tačiau šis pareiškimas labiau panašus į politinį žingsnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo majoras, Rusijos ir Ukrainos karo veteranas Oleksijus Hetmanas teigia, kad tokio Prigožino sprendimo Rusijoje niekas nepamirštų ir tai galėtų būti jo lemtinga klaida.

Prigožinas kartu su savo „Wagner“ beveik 9 mėnesius nesugeba užimti Bachmuto. Jie stengiasi, kaupia ginklus ir pajėgas, tačiau dėl Ukrainos karių užsispyrimo jie negali pasiekti šio tikslo. „Wagner“ pasitraukimas iš Bachmuto, jei tai įvyktų, turėtų labai neigiamos įtakos Prigožino ateičiai.

„Jei jis nuspręs tai padaryti, jis neturės ne tik politinės, bet ir išvis jokios ateities“, – pabrėžė Hetmanas.

Tikriausiai Prigožinas laikys savo karius Bachmute tiek, kiek reikės. Nepaisant to, kad jis, reikalaudamas daugiau amunicijos, grasina išvesti „Wagner“ iš miesto, tai yra labiau politiniai pareiškimai. Jam, beje, trūksta ne tik amunicijos, bet ir karių.

„Praėjusį rudenį „Wagner“ buvo apie 45 tūkst. žmonių, kuriuos pavyko surinkti kalėjimuose ir depresijos kamuojamuose miestuose. Dabar jų liko apie 5 tūkstančiai. Todėl, žinoma, jis bandys daryti spaudimą Rusijos vadovybei ir Rusijos armijai“, – sakė Ukrainos atsargos majoras.

 

Prigožinas supranta, kad po pralaimėjimo kare Rusijos politinėje struktūroje laukia dideli pokyčiai. Tokiais pareiškimais jis nori gerinti savo žinomumą, kelti savo reitingus. Jis nori ir po pralaimėjimo užimti palankią vietą Rusijos politinėje bendruomenėje.

(9)
(5)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: