[ŽT] Juokai baigti: JAV užsako daugybę F-35 už milijardus dolerių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2023-05-03 09:52
Puiku, reikia ruoštis karui su Kinija, kad jo nebūtų. Nes Ukraina padarė per mažai, kad karo su Rusija nebūtų. Ukraina jau turi pradėti ruoštis karui su Rusija 2028-29 metais. Lietuva irgi, apart NATO straipsnio, silpnai būtų ginama. Turime daugiau investuoti į savo kariuomenę ir reikia geresnės NATO strategijos. Puiku, kad Suomija prisijungė, dar jei Švedija. Būtų gerai, jei Kaliningradas būtų demilitarizuotas, aišku Putinas tuo užsiima šiuo metu.
immortallt 2023-05-03 10:08
Benediktas, nebus jokio kito karo maskoliams, nebent pilietinis viduje. Dabar kariauja iš SSRS rezervų realiai. Atstatyti rezervus ir sukurti karinę pramonę, nes tokios realiai nėra, reikia daug pinigų. Pinigų, kuriuos sugebėjo istoriškai tik už žaliavų eksportą gauti. Ir šiuo atveju tik naftos ir šiek tiek dujų. Blogai jiems tai, kad naftos paklausa pradės riedėti į apačią, o tada jau jie už savikainą naftą galės atidavinėti. Realiai kinai gali iki kokių 2035 metų dar kažką reikštis, po to turės didelių itin sparčiai senstančios visuomenės vidinių problemų.
donatasv 2023-05-03 10:52
Kinai su savo nekilnojamo turto burbulu sukūrė labai daug problemų, kad pingvinas išlaikytų savo valdžią kinijos karas labai tikėtinas nukreipiant visas problemas nuo ekonomikos į karą. Pagal tavo sapaliones rusas jau turėjo mirt badu, bet toliau kemša paršas lietuviškas krabų lazdeles ir uzsigeria lietuvišku alumi ir tai tik ledkalnio viršūnė taip kad niekas dar neaišku ir toli gražu nuo to. Amerikonas nuo 0 tankų pateikė beveik 300 ir paspartino procesą nebereikalo dviem frontais gali būti itin sudetinga atlaikyt tiek žvalgybą tiek karui reikalingus išteklius.
immortallt 2023-05-03 14:17
Jo, taip baisiai maskoliai kemšta, kad vartojimas ir importas krenta, rezervai kaupti 20+ metų pasibaigs per nepilnus 1,5 metų. Kitaip sakant, viso gyvenimo santaupas baigia pravalgyti, tu sakai kad nieko tokio nėra. Karo pradėjimas gal ir užmaskuos priežastį krizės, bet krizė bus tik daug gilesnė. Taivano gynyba yra visai kitokia nei Ukrainos. Taivanas yra gerai įtvirtinta sala. Artilerija ar pėstininkais nepasieksi. Aviacijai yra vaistukai - priešlėktuvinė kalnuose įtvirtinta. Laivų pranašumo visiškai neturi kiniečiai. Šiaurės Korėja su savo laivynu baisiausi. Ar gali pradėti konfliktą kiniečiai? Tikrai taip. Ar jie gautų ekonominės naudos? Niekaip. Taivanas pasakė, viską kas šalyje yra ir nebus galima išvežti sunaikins prieš prarandant, o žmones su šeimomis išveš tik prasidėjus konfliktui. Tad labiau tikėtinas ilgas stumdymasis ir raumenų demonstravimas, bet ne atviras karinis konfliktas. Ir prieš tai mano postas apie tai, kad langas kada jie gali pradėti konfliktą, t.y. bus ekonomiškai pajėgūs - užsidarinėja po 10-15 metų. Neprisiruoš jau daug.
donatasv 2023-05-03 20:36
Čia labai smarkiai klysti apie laivyną, kinas puikiai pamatė Amerikos laivyno galią ir į tai investavo labai daug. Kokybės klausimas aišku pamatytume tik kare, bet kiekiu jau tuoj lenks Ameriką. Tiekimą į salą galėtų laisvai blokuoti, nebent pasijungs Amerika iš Japonijos į tiesioginį karą. Oro gynyba yra brangus reikalas ir nežinia kiek ilgai ja galėsi dangstyti skylias. Ypač dronų atvejai kuriuos pademonstravo rusas Ukrainoje. Pigus zaisliukas brangus neutralizavo procesas. Ukrainai gerai, nes rusas neturį jų daug. Taivanui nelabai l, nes kinas tai didelis fabrikas. Vienintelis šansas jei kiltų kinijoje nekilnojamo turto krizė ir žmonės nuvers pingviną. Kinai ne kaip valstybė, bet žmonės investavo labai didelius kiekius pinigų į nekilnojamą turtą kur sukūrė ištisus miestus, kurie net nėra apgyvendinti. Tiesiog perka nebaigtus palaiko ir parduoda. Tuščia investicija į griūvantį turtą kurio nieks neprižiūri ir povaliui griūna. Panaši situacija buvo Amerikoje 2008, tik Amerikoje būstai buvo įrengti ir paruošti gyventi, o kinijoje beverčiai ir tušti miestai kur sprogus burbului iš viso to bus tik šiukšlynas. Tai jei pingvinas planuos pult tai tik pradėjus krist būsto kainomis aišku čia tik mano nuomonė.
immortallt 2023-05-04 07:31
Kiekiu niekas neaplenks Š. Korėjos. Kiek Kinija turi lėktūvnešių iš viso? Ir kaip jis atsirado, ar žinai?
donatasv 2023-05-04 11:36
O kam kinui lėktuvnešių puolant salą esant 100+ km nuo salos? Pagal amerikos žvalgybą kinai turi virš 400+ karinių laivų ir 13 gamyklų su Kinijos mąstais ir Kinijos galimybe gaminti daug ir greitai.
immortallt 2023-05-05 07:16
Galvoji prasidėjus karui viskas baigtųsi ties Taivanu?